Καπιταλιστική πανδημία πείνας και ανέχειας – Εκατοντάδες Μιλανέζοι στην ουρά για ένα δωρεάν γεύμα

Πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα της μητρόπολης της μόδας, εκατοντάδες κόσμου περιμένουν στωικά μες στο κρύο σε μια τεράστια ουρά, για ένα πιάτο φαΐ.

Την ώρα που διάφορες εταιρίες (αεροπορικές, τουριστικές, ξενοδοχειακές κτλ) διαφημίζουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές που μπορείτε να κάνετε στο Μιλάνο, με λαμπερές εικόνες σαν και αυτήν…

Πίσω από την λαμπερή επιφάνεια, μπορεί κανείς να δει την πραγματική εικόνα και χιλιάδες ανθρώπους που δε θα περάσουν καλά Χριστούγεννα, γιατί δεν έχουν εξασφαλίσει τα προς το ζην και περιμένουν στωικά στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ.

Το βίντεο αυτό δημοσιεύτηκε σήμερα από το ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο RT και δείχνει την ουρά που σχηματίζουν εκατοντάδες Μιλανέζοι καθώς περιμένουν ένα δωρεάν γεύμα από τη ΜΚΟ “Pane Quotidiano” (το καθημερινό ψωμί). Η ουρά εκτείνεται κατά μήκος του δρόμου και συνεχίζεται μετά τη στροφή, καταλαμβάνοντας κατά το ήμισυ σχεδόν ένα μεγάλο οικοδομικό τετράγωνο.

Οι εικόνες σοκάρουν. Όχι προφανώς για τις αποστάσεις που τηρούν ή δεν τηρούν οι άνθρωποι που στέκονται στην ουρά μες στο κρύο για ένα πιάτο φαΐ. Αλλά για την απόσταση που έχει η καθημερινή πραγματικότητα στους δρόμους μιας καπιταλιστικής μητρόπολης, από τη λαμπερή βιτρίνα και τις διαφημίσεις για την “πρωτεύουσα της μόδας”.

Για να σε ενδιαφέρει το στιλ και η μόδα, πρέπει πρώτα να έχεις τα προς το ζην…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: