“Κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος” – Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος για τον Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ

Η Τέχνη και ο αγώνας για τη Ζωή είναι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Οι καλλιτέχνες δεν γίνεται να μένουμε θεατές της απαξίωσης της ίδιας μας της ύπαρξης. Κάθε δίκαιη αντίσταση είναι ήδη μια νίκη!

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου για τον θάνατο του Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε πως έφυγε από τη ζωή και το τρίτο μέλος των Grup Yorum, ο Τούρκος μουσικός Ιμπραήμ Γκιοκτσεκ.
Ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ είχε μόλις σταματήσει την απεργία πείνας στην οποία βρισκόταν επί 323 μέρες, έχοντας προηγουμένως πετύχει μια σπουδαία πολιτική νίκη αφού το Τουρκικό κράτος, μετά από μια ακόμη επίδειξη αυταρχισμού, αναγκάστηκε τελικά να άρει τις απαγορεύσεις εναντίον του συγκροτήματος.

Το γεγονός αυτό βρήκε τους Έλληνες καλλιτέχνες στην κορύφωση του δικού μας αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας και των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας.

Το μήνυμα που αφήνει πίσω της όλη αυτή η τραγωδία, είναι ότι η Τέχνη και ο αγώνας για τη Ζωή είναι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος και πως οι καλλιτέχνες δεν γίνεται να μένουμε θεατές της απαξίωσης της ίδιας μας της ύπαρξης.

Εκφράζουμε τη μεγάλη μας λύπη προς την οικογένεια του Τούρκου συναδέλφου και τη συμπαράστασή μας προς κάθε δίκαιο αγώνα για μια πραγματικά καλύτερη ζωή.

Στέλνουμε και το δικό μας μήνυμα πως κάθε δίκαιη αντίσταση είναι ήδη μια νίκη!
Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: