“Καλύτερα ο θάνατος, παρά το εμβόλιο” – Παραλήρημα από Βρετανίδα ράπερ

“Αν πρέπει να επιλέξω μεταξύ εμβολίου και να τα τινάξω, επιλέγω το θάνατο”, έγραψε στο λογαριασμό της στο τουίτερ η Βρετανίδα ράπερ M.I.A, κατά κόσμον Mathangi Arulpragasam.

Αν είχατε την ελπίδα ότι τουλάχιστον μέσα στην πανδημία θα άλλαζαν γνώμη οι αντιεμβολιαστές ή τουλάχιστον θα σιωπούσαν, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Την ώρα που η επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως έχει επιδοθεί σε αγώνα με το χρόνο για την ταχεία δημιουργία του εμβολίου κατά του κορονοϊού, κάποιοι παραμένουν αθεράπευτα επικίνδυνοι. “Αν πρέπει να επιλέξω μεταξύ εμβολίου και να τα τινάξω, επιλέγω το θάνατο”, έγραψε στο λογαριασμό της στο τουίτερ η Βρετανίδα ράπερ M.I.A, κατά κόσμον Mathangi Arulpragasam. Σε νήμα της στο λογαριασμό της, η 44χρονη καλλιτέχνης δήλωσε πως το “πιο δύσκολο πράγμα για εκείνη” ήταν ότι αναγκάστηκε να εμβολιάσει τον 11χρονο γιο της για να γίνει δεκτός σε σχολείο των ΗΠΑ, παραπονούμενη πως δεν της “άφησαν επιλογή ως μητέρα”, επιλογή δηλαδή για το αν θα εκθέσει το παιδί της και άλλα άτομα σε κίνδυνο από αντιμετωπίσιμες ασθένειες.

Απτόητη από τα αρνητικά σχόλια των ακολούθων της, η Μ.Ι.Α συνέχισε το αντιεμβολιαστικό της “μανιφέστο”, γράφοντας “μην πανικοβάλλεστε, δε θα πεθάνετε. Όλα τα εμβόλια που έχετε κάνει μέχρι τώρα θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε”, πράγμα εξώφθαλμα ανακριβές, αφού κανένα από τα υπάρχοντα εμβόλια δε δρα ενάντια στον κορονοϊό. Προσπαθώντας μάλιστα, όπως πολλοί ομοϊδεάτες της, να δώσει έναν “αντισυστημικό τόνο” στις απόψεις της, επικαλέστηκε συμπαιγνία επιστημόνων και μεγάλων επιχειρήσεων, που με τη σειρά τους διαπλέκονται με τις τράπεζες, τους τεχνολογικούς κολοσσούς κι αυτοί μαζί μας”, προσθέτοντας πως “η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη”. Δε διευκρινίζει αν θεωρεί ως τέτοια τον επ’ αόριστον εγκλεισμό στα σπίτια μας, το πλύσιμο των χεριών ή κάτι άλλο που θα έβαζε τα γυαλιά στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Αυτό που ισχύει σίγουρα, είναι ότι πράγματι οι αντιεμβολιαστές μεταξύ εμβολίου και θανάτου πάντα επιλέγουν με χαρά το θάνατο.

Με πληροφορίες από reader.gr

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: