Και η Βόρεια Κορέα κύριε; Τεράστιες πινακίδες και γιγαντοοθόνη με το πρόσωπο του πρίγκηπα Φιλίππου στο Λονδίνο (VIDEO)

Ποιος θα αμφισβητήσει εξάλλου πόσο επίπονο είναι να περνάς τα δύο τρίτα και πλέον της ζωής σου ως βασιλικός κηφήνας σιτιζόμενος πλουσιοπάροχα από το δημόσιο ταμείο;

Ακούγοντας τη λέξη προσωπολατρεία, στις δυτικές κοινωνίες το μυαλό πάει αμέσως στο Στάλιν, το Μάο, ή για να πιάσουμε περισσότερο το σήμερα, τη ΛΔΒΚ και την οικογένεια Κιμ. Όλοι, κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι οι καλλιεργημένοι, φιλελεύθεροι και δημοκρατικοί οπαδοί της αστικής δημοκρατίας, αναγνωρίζουν σε εκδηλώσεις προσωπολατρείας την ξεκάθαρη ένδειξη του “ολοκληρωτισμού” αυτών των κοινωνιών και των ηγεσιών τους, που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της πολιτισμένης Δύσης.

Αν βέβαια, οι ενδείξεις προσωπολατρείας αφορούν ένα 99χρονο τεθνεότα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, τον οποίο δεν εξέλεξε ποτέ κανείς και πουθενά, τα πάντα αλλάζουν. Έτσι λοιπόν, οι εικόνες από πινακίδες σε αυτοκινητόδρομο του Λονδίνου με τη μορφή του πρίγκηπα Φιλίππου και η γιγαντοοθόνη στο Piccadilly Circus με την επιγραφή “Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκηπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου 1921-2021” (κι αντίστοιχες ενέργειες στο Εδιμβούργο και άλλες βρετανικές πόλεις) είναι απλά ένας φόρος τιμής και μια ένδειξη σεβασμού σε έναν πολιτειακό παράγοντα που τόσα έδωσε στον τόπο του. Ποιος θα αμφισβητήσει εξάλλου πόσο επίπονο είναι να περνάς τα δύο τρίτα και πλέον της ζωής σου ως βασιλικός κηφήνας σιτιζόμενος πλουσιοπάροχα από το δημόσιο ταμείο; Ας μην ξεχνάμε εξάλλου και τις πραγματικές υπερδυνάμεις που είχε επιδείξει εν ζωή ο δούκας του Εδιμβούργου, κουμαντάροντας λεβέντικα στα 97 του χρόνια τη Land Rover του χωρίς να προκαλέσει νεκρούς, παρά μόνο τον απλό τραυματισμό δυο ανθρώπων.

Μια πραγματικά συγκινητική προσφορά στο βρετανικό έθνος, η οποία ελπίζουμε να μην περιοριστεί σε παροδικού χαρακτήρα εκδηλώσεις τιμής, αλλά να μεταφραστεί σε τουλάχιστον πέντε χάλκινους ανδριάντες ανά την επικράτεια, από αυτούς που σύμφωνα με το νέο νόμο του Μπόρις Τζόνσον θα επιβάλλεται ως και 10ετής φυλάκιση αν κάποιος τα πειράξει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: