Ιταλία: Οδηγός φορτηγού παρέσυρε και σκότωσε συνδικαλιστή που απεργούσε έξω από πολυκατάστημα

Ο δολοφόνος παρέσυρε με το φορτηγό του το θύμα για 20 μέτρα, τραυμάτισε άλλους δύο εργάτες και προσπάθησε να απομακρυνθεί, σε μια περίπτωση που θυμίζει πολύ τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.

Ένας οδηγός φορτηγού παρέσυρε και σκότωσε νωρίς σήμερα νωρίς το πρωί συνδικαλιστή που απεργούσε έξω από κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σουπερ-μάκετ στην πόλη Νοβάρα, στη βορειοδυτική Ιταλία, σε ένα περιστατικό που θυμίζει πολύ την περίπτωση στα καθ’ ημάς της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.

Το θύμα ήταν 37 ετών, Ιταλός με καταγωγή από το Μαρόκο. Συμμετείχε σε απεργιακή κινητοποίηση έξω από το εν λόγω κατάστημα και μαζί με άλλους συναδέλφους του προσπάθησε να μπλοκάρει την πύλη εισόδου των προμηθευτών.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ο δράστης θέλησε να εισέλθει στο εσωτερικό του πολυκαταστήματος παρά το μπλόκο. Δημιουργήθηκε ένταση και με το φορτηγό του παρέσυρε τον συνδικαλιστή για τουλάχιστον 20 μέτρα. Μετά από λίγα λεπτά, ο 37χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, πριν ακόμη γίνει δυνατό να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο οδηγός του φορτηγού τραυμάτισε άλλους δυο εργαζόμενους και στην συνέχεια προσπάθησε να απομακρυνθεί. Μετά από λίγο συνελήφθη σε κοντινό αυτοκινητόδρομο από τους καραμπινιέρους.

Τα ιταλικά συνδικάτα απαντούν με δίωρη πανεθνική, πανεργατική στάση εργασίας στο τέλος της βάρδιας.

Σε ανακοίνωσή της η USB Ιταλίας, που συσπειρώνεται στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η αγριότητα του κεφαλαίου προκαλεί ένα ακόμη θύμα στον τομέα των logistics, τον κορυφαίο τομέα της ταξικής σύγκρουσης στη χώρα μας, μετά από την παρόμοια δολοφονία του συνδικαλιστή USB Abd El Salamστην Piacenza το 2016.

Τίποτα δεν πρέπει να σταματήσει την αλυσίδα κερδοφορίας, τίποτα δεν πρέπει να καθυστερήσει τις παραδόσεις και την αποθήκευση. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η εργοδοσία στις πύλες της αποθήκης Lidl στο Biandrate, στη Novara. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, της πλήρους υποταγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία και το κράτος κλιμακώνουν την απάντησή τους στη συνέχιση των εργατικών αγώνων ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στους θανάτους εν ώρα εργασίας, ενάντια στην ανασφάλεια. Η νέα επίθεση στο δικαίωμα απεργίας ακριβώς στον τομέα των logistics, που προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή, είναι μια οριστική επιβεβαίωση αυτού.

Σε αυτήν την κλιμάκωση πρέπει να δοθεί αποφασιστική και ενιαία απάντηση του γενικού αγώνα.

Η USB, εκφράζοντας την άνευ όρων αλληλεγγύη της στην οικογένεια του Adil, τη SiCobas και όλους τους εργαζόμενους, καλεί όλους τους μαχητές και όλα τα συνδικάτα να κινητοποιηθούν αμέσως σε όλη τη χώρα»

Με πληροφορίες από 902 και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: