«Ιστορική απόφαση που δικαιώνει τον αγώνα ενάντια στο ναζισμό – φασισμό»: Μήνυμα της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας στο ΠΑΜΕ για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

“Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που δικαιώνει αυτό τον αγώνα και αποτελεί παράδειγμα για όλους τους αγώνες των εργαζομένων στη μάχη ενάντια στον νεοναζισμό, στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.”

Μήνυμα στο ΠΑΜΕ για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έστειλε η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία. Το μήνυμα έχει ως εξής:

«Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν 6 χρόνια με καταδικαστική απόφαση η δίκη της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η απόφαση του Εφετείου επιβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ένοχη για τη δολοφονία του μαχητικού τραγουδιστή Παύλου Φύσα, τη δολοφονική επίθεση εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και επιθέσεις εναντίον μεταναστών εργαζομένων.

Μεταφέρουμε τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς και τα συγχαρητήριά μας προς το ΠΑΜΕ και όλες τις αντιφασιστικές δυνάμεις που όλο αυτό το διάστημα έδωσαν σκληρό αγώνα ενάντια στο ναζισμό – φασισμό.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που δικαιώνει αυτό τον αγώνα και αποτελεί παράδειγμα για όλους τους αγώνες των εργαζομένων στη μάχη ενάντια στον νεοναζισμό, στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Τον Ιανουάριο του 2020 η ΠΕΟ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΠΣΟ, συμμετείχε στο ευρωπαϊκό τμήμα της Νομικής Επιτροπής της ΠΣΟ που παρακολούθησε τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξη και αλληλεγγύη του στα θύματα των ναζιστικών επιθέσεων εναντίον εργατών, μεταναστών και του λαού της Ελλάδας.

Διαβεβαιώνουμε το ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους στην Ελλάδα ότι μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος της ΠΣΟ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την απομόνωση του νεοναζισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: