Ισραηλινοί κομμουνιστές και αριστεροί βροντοφωνάζουν: Σταματήστε τον πόλεμο στη Γάζα

“Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να διατηρήσει την εξουσία, ο Νετανιάχου μας σέρνει σε έναν επικίνδυνο πόλεμο ο οποίος θα σπείρει το χάος στους δύο λαούς”, τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του μετώπου Χαντάς για τη νέα πολεμική επίθεση του Ισραήλ.

Μετά από κάλεσμα του Χαντάς – του Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα – όπως και άλλων φιλειρηνικών ομάδων και οργανώσεων, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη και την Τετάρτη σε όλο το Ισραήλ, απαιτώντας τερματισμό στο βομβαρδισμό της Γάζας.

Στο Τελ Αβίβ, υπό το σύνθημα “Σταματήστε τη φωτιά”, οι διαδηλωτές κατά του πολέμου συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του κόμματος Λικούντ και ζήτησαν την άμεση κατάπαυση του πυρός. Στην Ιερουσαλή, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στην πλατεία Σιών, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις τους διέλυσαν με τη βία και μια νεαρή γυναίκα συνελήφθη. Παρόμοιες διαδηλώσεις συνέβησαν στη λεωφόρο Μπεν Γκουριόν της Χάιφα.

Πολλές διαδηλώσεις συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε αραβικές περιοχές και σε μεικτές πόλεις, ενάντια στη βίαιη καταστολή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, και ενάντια στις στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Γάζας. Στην Τζάφα, τη Ράμλα και το Λοντ, εκατοντάδες Άραβες κάτοικοι διαδήλωσαν κατά της κατοχής. Μετά τις διαδηλώσεις, ακροδεξιά κακοποιά στοιχεία εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά του αραβικού πληθυσμού της Ράμλα και του Λοντ και σκότωσαν το Μούσα Χάσον, έναν 25χρονο κάτοικο του Λοντ. Ένας άλλος 20χρονος κάτοικος τραυματίστηκε ελαφρά και δεκάδες Άραβες διαδηλωτές συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Δεκαπέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν στη Ραχάτ, ενώ 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Τελ Σίβα και το Σεγκέβ Σαλόμ. Στην Ουμ Αλ-Φαχμ, πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σε δήλωσή του για την όξυνση της επιθετικότητας της ισραηλινής κυβέρνησης, το μέτωπο Χαντάς υπογραμμίζει:

“Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να διατηρήσει την εξουσία, ο Νετανιάχου μας σέρνει σε έναν επικίνδυνο πόλεμο ο οποίος θα σπείρει το χάος στους δύο λαούς. Ο πόλεμος θα φέρει μόνο περισσότερους σκοτωμούς, βάσανα και πόνο. Απαιτούμε ένα τέλος στην όξυνση. Απαιτούμε ένα τέλος στην επίθεση. Απαιτούμε τη μόνη λύση για την κατάσταση. Το τέλος της κατοχής, το τέλος της πολιορκίας της Γάζας και την καθιέρωση ενός Παλαιστινιακού κράτους πλάι στο Ισραήλ, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ανησυχούμε για την επιδείνωση της κατάστασης και την εκτράχυνση προς τη βία. Αντιτιθέμεθα σε κάθε πράξη βλάβης έναντι αθώων πολιτών και ζητάμε να μείνουν έξω από τον κύκλο της βίας και της εχθρότητας. Προειδοποιήσαμε ξανά και ξανά πως ο Νετανιάχου θα βάλει φωτιά στην περιοχή για να διατηρήσει την εξουσία του, και να πού έγινε. Ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τις διαδηλώσεις και πιστεύουμε στο θεμελιώδες δικαίωμα της διαμαρτυρίας”, αναφέρει η ανακοίνωση του Χαντάς.

Από idcommunism

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: