Ισπανία: Υπάρχει ταξική πάλη εν μέσω πανδημίας; Βγάλτε συμπεράσματα….

Ο κορονοϊός μπορεί να μην κάνει διακρίσεις, αλλά έπληξε περισσότερο τα εργατικά προάστια της Μαδρίτης, με βάση τις στατιστικές.

Μπορεί ο ιός να μην κάνει ταξικές διακρίσεις στα θύματά του, μπορεί μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η κοσμοπολίτικη αστική τάξη που ταξιδεύει και αρέσκεται σε κοσμικές συγκεντρώσεις, να έχει περισσότερες πιθανότητες να εκτεθεί σε αυτόν -αλλά και περισσότερα χρήματα για να κάνει το τεστ και να διαγνώσει την ύπαρξή τους- αλλά η πραγματικότητα δείχνει κάτι διαφορετικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον στατιστικό πίνακα που ανέβασε στο προφίλ της η Οργάνωση του PCTE (Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της Ισπανίας) στη Μαδρίτη, ο ιός φαίνεται να πλήττει περισσότερο τα εργατικά προάστια της εργατικής πρωτεύουσας.

https://twitter.com/pctemadrid/status/1247104997382332417

Ο ιός μπορεί να μην έχει από μόνος του ταξικό κριτήριο. Η κοινωνία μας έχει όμως και δεν το χάνει ποτέ. Γι’ αυτό κι επιλέγει προσεκτικά ποιους θα προστατέψει σε μια περίπτωση πανδημίας και ποιους θα αφήσει στην τύχη τους. Ή μάλλον ποιους θα αφήσει να εργάζονται σε φάμπρικες και εργοστάσια και να στοιβάζονται καθημερινά στις δημόσιες συγκοινωνίες -που είναι πρακτικά το ίδιο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: