“Ήρθε η ώρα οι οργανωμένοι εργάτες να μπουν στον αγώνα” – Μεγάλη απεργία λιμενεργατών στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ για το Τζορτζ Φλόιντ (VIDEO)

Μεγάλη συμμετοχή είχε η απεργία σε 29 λιμάνια στη Δυτική Ακτή, με χιλιάδες ανθρώπους να πορεύονται στο Όουκλαντ της Καλιφόρνιας από το λιμάνι στο δημαρχείο της πόλης.

Υπό αυτό το πρίσμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η πετυχημένη απεργία που οργάνωσε σε 29 λιμάνια της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, με επίκεντρο το Όουκλαντ της Καλιφόρνιας, το συνδικάτο λιμενεργατών ILWU, χθες Παρασκευή 19 Ιουνίου, μέρα που στις ΗΠΑ αποκαλείται “Juneteenth” και είναι επέτειος μνήμης για την κατάργηση της δουλείας στη χώρα το 1865.
Όπως σημείωνε στο κάλεσμά του για συμμετοχή στην απεργία το συνδικάτο: “Ο λαός αυτός της χώρας απαιτεί ένα τέλος στη ρατσιστική βία που στοίχισε τη ζωή στον αδερφό Τζορτζ Φλόιντ και τόσους πολλούς ακόμα! Η πάλη κατά της ρατσιστικής τρομοκρατίας κρατά εδώ και αιώνες. Είναι ώρα για τους οργανωμένους εργάτες να μπουν στον αγώνα”.
Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν χιλιάδες λιμενεργάτες, με τους διαδηλωτές στο Όουκλαντ να πορεύονται από το λιμάνι προς το δημαρχείο της πόλης.
a group of people standing on top of a car: During a Juneteenth protest against police brutality, longshoremen shut down the Port of Oakland. Protests were also taking place at other West Coast ports.
Η απεργία και η διαδήλωση έρχεται ως συνέχεια και κλιμάκωση κινητοποίησης του ίδιου συνδικάτου στις 9 Ιούνη, όταν και πάλι στα 29 λιμάνια σταμάτησαν όλες οι δραστηριότητες για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, όσο διήρκεσε ο χρόνος κατά τον οποίο έχασε τη ζωή του ο Τζορτζ Φλόιντ κάτω από το γόνατο του δολοφόνου αστυνομικού.
“Δε δουλεύουμε σήμερα, είμαστε αλληλέγγυοι”, δήλωσε ο Γουίλι Άνταμς, πρόεδρος του ILWU, προσθέτοντας πως αντίστοιχη κίνηση σε ένδειξη συμπαράστασης, πραγματοποίησαν και λιμενεργάτες στη Γένοβα της Ιταλίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: