Ήλιος, θάλασσα και Μαρξ – Στιγμιότυπα από το 5ο κάμπινγκ του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Μια βδομάδα με πλούσιες δραστηριότητες στο 5ο κάμπινγκ των Ιταλών νέων κομμουνιστών, όπου συμμετείχαν και αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και την Ισπανία.

Ολοκληρώθηκε προχθές με σημαντική επιτυχία το 5ο κάμπινγκ του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας (FGC) στην Ροτσέλα Ιόνικα της Καλαβρίας. Από τις 31 Ιούλη ως τις 6 Αυγούστου εκατοντάδες νέοι κομμουνιστές από όλη την Ιταλία συναντήθηκαν για να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο πολιτικό, αθλητικό, καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Στο κάμπινγκ ήταν προσκεκλημένες και αντιπροσωπείες της ΚΝΕ και της των Κομμουνιστικών Κολλεκτίβων Νεολαίας (CJC) από την Ισπανία, που συμμετείχαν και σε πολιτική συζήτηση με θέμα τη μαζική επικοινωνία, ενώ συζητήθηκαν επίσης δυνατότητες κοινής δράσης των οργανώσεων στην κάθε χώρα. Ούτε βροχή την τέταρτη μέρα στάθηκε ικανή να ανακόψει τον ενθουσιασμό των Ιταλών συντρόφων, η οποία εξάλλου έδωσε “κυριολεκτική” διάσταση σε ένα στίχο του Μαγιακόφσκι που είχαν τυπώσει στα ιταλικά σε μπλουζάκια της οργάνωσης: “Με την υπερχείλιση μιας πλημμύρας θα ξεπλύνουμε τις πόλεις του κόσμου”:

"Con la piena d'un nuovo diluvio laveremo le città dei mondi."

Neanche il diluvio può fermare il nostro entusiasmo.Guerrilla – campeggio comunista è anche questo.

Gepostet von Fronte della Gioventù Comunista – FGC am Freitag, 3. August 2018

 

Μετά την απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία, οι Ιταλοί νεολαίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο, ευελπιστώντας σε ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση:

Στιγμιότυπο από την πρώτη μέρα της συνάντησης

 

“Κόκκινοι Πυγμάχοι”

Τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ

 

Καγιάκ θαλάσσης

 

Αφιέρωμα σε τραγούδια του αγώνα

Τουρνουά Σκάκι

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: