Η Ιερά Εξέταση ζει: Ισπανός “Παστίτσιος” καταδικάζεται για φωτομοντάζ στο Ίνσταγκραμ

Το αδίκημα ήταν η προσβολή των “θρησκευτικών συναισθημάτων” και μάλιστα η ποινή του ήταν μειωμένη λόγω της ομολογίας της ενοχής του στο δικαστήριο.

Οι περισσότεροι θυμόμαστε την υπόθεση του “Γέροντα Παστίτσιου” πριν λίγα χρόνια, όταν μετά από επερώτηση του βουλευτής της ΧΑ, Χρήστου Παππά, αλλά και καταγγελίες θρησκόληπτων στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, όχι μόνο κατέβηκε η ομώνυμη σατιρική ιστοσελίδα στο Facebook, αλλά κι ο δημιουργός της καταδικάστηκε με την κατηγορία της βλασφημίας πρωτόδικα το 2014 σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή, για να απαλλαγεί τελικά πέρισυ το Μάρτιο, “δια της τεθλασμένης” λόγω παραγραφής. Παρά τις περί του αντιθέτου οιμωγές ωστόσο, τα κατάλοιπα του χριστιανικού φονταμενταλισμού δεν περιορίζονται στη χώρα μας

Η είδηση, που αλιεύσαμε στο twitter,  μας έρχεται από την Ισπανία, η σχέση της οποίας με την Καθολική Εκκλησία δεν χρήζει ιδιαίτερων συστάσεων. Εκεί λοιπόν, 24χρονος νεαρός από τη Χαέν της Ανδαλουσίας καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε πρόστιμο 480 ευρώ, γιατί στη διάρκεια της καθολικής Μ. Εβδομάδας του 2017, είχε κάνει στο λογαριασμό του στο Ίνσταγκραμ φωτομοντάζ σε εικόνα του Ιησού της Αμαργαδούρα, ο οποίος στην ευρύτερη περιοχή είναι γνωστός ως “Ο Απογυμνωμένος”, τοποθετώντας το πρόσωπό του στη θέση του Θεανθρώπου. Το αδίκημα ήταν η προσβολή των “θρησκευτικών συναισθημάτων” και μάλιστα η ποινή του ήταν μειωμένη λόγω της ομολογίας της ενοχής του στο δικαστήριο. Αρχικά το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών απαιτούσε την επιβολή προστίμου έως και 2.160 ευρώ, τα οποία θα αντικαθιστούνταν από 180 μέρες φυλάκισης σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής.

Δεν ξέρουμε αν το πνεύμα του Μέγα Ιεροξεταστή Τόμας ντε Τορκεμάδα αναπαύεται ήσυχα στο άκουσμα αυτής της ποινής, ή αν για κάτι τέτοιο θα ήταν απαραίτητη η εφαρμογή των μεθόδων που εφάρμοζε ο ίδιος εν ζωή. Ξέρουμε πάντως σίγουρα ότι οι επίγονοί του ανεξαρτήτως δόγματος είναι μαζί μας και δεν προτίθενται να παραδώσουν τα όπλα έτσι εύκολα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: