Ηχηρή καταδίκη του ΚΚΕ για τις δολοφονίες Ινδών κομμουνιστών

Έντεκα νεκροί και χιλιάδες τραυματίες κομμουνιστές είναι ο θλιβερός απολογισμός του πογκρόμ βίας που έχει εξαπολυθεί εδώ και μήνες εναντίον των κομμουνιστικών κομμάτων της Ινδίας.

Πριν από λίγους μήνες κύμα βανδαλισμών ενάντια σε αγάλματα του Λένιν σάρωνε επαρχίες της Ινδίας με ισχυρή κομμουνιστική παρουσία, όπου πρόσφατα ανέλαβαν τη διακυβέρνηση τοπικές ηγεσίες προσκείμενες στο δεξιό κυβερνητικό κόμμα BJP. Αυτή όμως ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί με πάνω από 11 δολοφονίες στελεχών των κομμουνιστικών κομμάτων της χώρας, πολυάριθμους τραυματίες και σειρά υλικών φθορών μέσω επιθέσεων κατά κομματικών γραφείων αλλά ακόμα κα τις προσωπικής περιουσίας των κομμουνιστών. Την απερίφραστη καταδίκη του στο δολοφονικό αντικομμουνιστικό κύμα στην Ινδία καθώς και την αλληλεγγύη του προς τους διωκόμενους αγωνιστές εξέφρασε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, εκδίδοντας ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, των οπαδών και φίλων των Κομμουνιστικών Κομμάτων, καθώς και τους βανδαλισμούς και καταλήψεις γραφείων των ΚΚ, φορέων του λαϊκού κινήματος στα κρατίδια της Τριπούρα και της Δυτικής Βεγγάλης, όπου στις τοπικές κυβερνήσεις έχουν αναδειχθεί οι δυνάμεις του κυβερνητικού Κόμματος BJP και σύμμαχων δυνάμεων, όπως το Trinamool Congress στη Δ. Βεγγάλη

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς στο τελευταίο τετράμηνο περισσότερα από 11 στελέχη των ΚΚ έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι αγωνιστές στα δύο κρατίδια, πολλές χιλιάδες ακίνητα (κομματικά γραφεία, γραφεία φορέων, σπίτια, μαγαζιά) έχουν καταστραφεί.

Στις συνθήκες αυτές αποκτούν μεγάλη σημασία οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Κομμουνιστές και φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος της Ινδίας, στις 24 Ιούλη, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της αστικής κυβέρνησης, την καταστολή και τις επιθέσεις αντιδραστικών και εθνικιστικών δυνάμεων.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στους Κομμουνιστές της Ινδίας, το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) και το ΚΚ Ινδίας και τους εργαζόμενους της χώρας και απαιτεί από την ινδική κυβέρνηση να σταματήσουν τώρα οι εγκληματικές επιθέσεις».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: