“Η μόνη διέξοδος για την εργατική πλειοψηφία είναι να κατακτήσει μια χώρα για την εργατική τάξη”- Ανακοίνωση του ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας για τα εκλογικά αποτελέσματα

Η πρώτη εκτίμηση του ΚΚΕΙ για τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, για πρώτη φορά με το νέο έμβλημα και όνομα του κόμματος.

Ένα στοιχείο της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης στην Ισπανία είναι και η συμμετοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργαζομένων Ισπανίας, για πρώτη φορά μετά τη διάσπαση με το νέο του όνομα και έμβλημα. Μπορεί η εκλογική καταγραφή του να ήταν πολύ μικρή αριθμητικά, αφού έλαβε 14.189 ψήφους, ωστόσο έκανε εν μέσω ψευτοδιλημμάτων και έντονης πόλωσης σημαντικά βήματα για να γνωστοποιήσει την ύπαρξη και τις θέσεις του σε περισσότερους εργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα. Τα πρώτα συμπεράσματα κινούνται με νηφαλιότητα και ρεαλισμό, τόσο για την εκλογική επίδοση, όσο και για το συνολικό αποτέλεσμα της κάλπης. Παράλληλα, εκφράζεται αποφασιστικότητα για ενίσχυση της πάλης υπέρ των εργαζομένων με στόχο την εργατική εξουσία.

Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας (PCTE), μετά από την γνωστοποίηση των προσωρινών αποτελεσμάτων των γενικών εκλογών της 28ης Απρίλη, κάνει τις πρώτες εκτιμήσεις του.

1) Ευχαριστούμε βαθιά τις χιλιάδες ψήφους που πήραν οι υποψηφιότητές μας, αλλά είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως σε αυτές τις γενικές εκλογές είχαμε μια ευρεία στήριξη των εργατών και των εργατριών της χώρας μας σε ένα κάλπικο αντιφασιστικό μέτωπο, που οργάνωσε η σοσιαλδημοκρατία.

2) Με λιγότερους από δύο μήνες ζωής με το όνομα PCTE, καταστήσαμε γνωστό το σήμα μας και κάναμε σταθερά βήματα στο οργανωτικό πεδίο. Απομένουν να γίνουν πολλά για να κάνουμε και για να προχωρήσουμε, δε χωρά αμφιβολία. Αυτό δεν ήταν παρά μια πρώτη δοκιμασία, στο οποίο μας επηρέασαν οι επικλήσεις της χρήσιμης ψήφου, σταθερές σε όλες τις καμπάνιες, αλλά πολλαπλασιασμένες σε αυτήν την περίσταση, λόγω της παρουσίας του Vox, τα συνεχή γραφειοκρατικά κωλύματα και το μπλακ άουτ μας από τα ΜΜΕ, προστιθέμενο σε μια σειρά ανωμαλιών που εντοπίστηκαν σε εκλογικά κέντρα διαφόρων περιφερειών. Παρόλαυτα, είμαστε περήφανοι που αναπτύξαμε μια προεκλογική καμπάνια, που αποδείχτηκε ενεργή κι αποτελεσματική την ώρα που προβάλαμε το λόγο μας και αποδεικνύαμε πως οι κομμουνιστές είμαστε μάχιμοι και στο εκλογικό μέτωπο.

3) Αφού παρουσιάστηκε το νέο κομμουνιστικό έμβλημα, οι οργανωτικοί στόχοι που είχαμε για την προεκλογική περίοδο, εκπληρώθηκαν ικανοποιητικά: αυξήσαμε τα μέλη μας, ενισχύθηκαν οι οργανώσεις μας σε εταιρίες, τοπικά και περιφερειακά, και σταθεροποιήσαμε τις επαφές για είμαστε σταθερά παρόντες σε όλες τις Αυτόνομες Κοινότητες. Το έμβλημα του PCTE είναι σήμερα πιο γνωστό από ό,τι πριν. Πολύ περισσότεροι εργάτες γνωρίζουν σήμερα ότι στην Ισπανία υπάρχει ξανά Κομμουνιστικό Κόμμα.

4) Αντιλαμβανόμαστε αυτές τις εκλογές ως το πρώτο μέρος ενός εκλογικού κύκλου που δε θα τελειώσει πριν τις 26 Μάη, με τη διεξαγωγή των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών και των ευρω-εκλογών. Τότε θα πρέπει να γίνει μια γενική αξιολόγηση όλης της εκλογικής συμμετοχής-καταγραφής του κόμματός μας.

5) Σχετικά με τα γενικά αποτελέσματα, η φόρμουλα της κυβέρνησης που επιτέλους φεύγει, θα είναι πλήρως λειτουργική για τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Είναι σαφές πως και πάλι, η εργατική τάξη θξα βγει χαμένη μετά από τις μετεκλογικές συμφωνίες. Όπως έχουμε επαναλάβει συνεχώς, από την περασμένη 3η Μάρτη, η μόνη διέξοδος που έχει η εργατική και λαϊκή πλειοψηφία, είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στα χωριά και τις πόλεις μας, στην υπεράσπιση των συνθηκών ζωής και δουλειάς που συνεχίζουν να απειλούνται από κάθε αστική κυβέρνηση.

Ένα πιο έμπειρο PCTE και πιο δυνατό είναι η εγγύηση για να ενισχυθεί η εργατική τάξη σε σε όλους τους αγώνες της. Η μόνη διέξοδος για την εργατική πλειοψηφία είναι να κατακτήσει μια χώρα για την εργατική τάξη. Σε αυτό το καθήκον θα συνεχίσουμε να επικεντρώνουμε όλες τις προσπάθειές μας.

Μαδρίτη, 28 Απρίλη 2019

Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργαζομένων της Ισπανίας

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: