Η Κούβα καταγγέλλει την προσπάθεια συκοφάντησης του ιατρικού έργου της χώρας από τις ΗΠΑ

Ο Ροντρίγκο Μαλμιέρκα Ντίαζ, υπουργός εξωτερικού εμπορίου της χώρας καταδίκασε μέσω τουίτερ αυτήν την επιχείρηση απαξίωσης.

Σε μια περίοδο που η Κούβα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, τόσο με την αποστολή γιατρών και νοσηλευτών σε μια σειρά χώρες, όσο και με την παροχή φαρμάκων με πιθανά θετικά αποτελέσματα, γνωστότερο από τα οποία είναι η ιντερφερόνη άλφα 2Β, οι ΗΠΑ συνεχίζουν την εκστρατεία κατασυκοφάντησης του συστήματος υγείας και των ιατρών εθελοντών της χώρας.

Ο Ροντρίγκο Μαλμιέρκα Ντίαζ, υπουργός εξωτερικού εμπορίου της χώρας καταδίκασε μέσω τουίτερ αυτήν την επιχείρηση απαξίωσης:

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπάθησε ανεπιτυχώς να απαξιώσει τη διεθνή μας συνεργασία στον τομέα υγείας. Ενάντια στον COVID – 19 η Κούβα αυτή την περίοδο προσφέρει εξελιγμένα φάρμακα όπως η Ιντερφερόνη άλφα 2β και πολλές χώρες ζητούν τις ιατρικές υπηρεσίες της Κούβας.

Προς το παρόν, η χώρα καταγράφει 4 κρούσματα του κορονοϊού, τρία από τα οποία σε Ιταλούς ταξιδιώτες. Η αμαύρωση του κουβανικού συστήματος υγείας είχε ενταθεί τα τελευταία χρόνια, με κατηγορίες για “καταναγκαστική εργασία”, “κομμουνιστική προπαγάνδα”, ακόμα και “υποκίνηση βίας” σε χώρες όπου δρούσαν. Με τέτοια προσχήματα εξάλλου οι γιατροί εκδιώχθηκαν από χώρες όπως η Βολιβία, το Εκουαδόρ και η Βραζιλία, με την τελευταία πάντως να προτίθεται πλέον να προσλάβει εκ νέου τους Κουβανούς γιατρούς που δεν είχαν εγκαταλείψει τη χώρα μετά την απόλυσή τους από την ακροδεξιά κυβέρνηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: