Η κόκκινη σημαία θα θριαμβεύσει – Οι κομμουνιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Φλωρεντίας (VIDEO – ΦΩΤΟ)

“O καπιταλισμός δεν είναι άρρωστος, είναι αρρώστεια”.

Στιγμές από το άλλοτε κατακόκκινο παρελθόν της έζησε σήμερα η πρωτεύουσα της Τοσκάνης Φλωρεντία, με την πρωτομαγιάτικη πορεία που διοργάνωσε το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα στους δρόμους της πόλης. Με έντονο το στοιχείο της νεολαίας, οι Ιταλοί κομμουνιστές πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα με συνθήματα όπως “Και τώρα και τώρα εξουσία σε όποιον δουλεύει”, “Αν είσαι άνεργος, φταίει τ’ αφεντικό κι όχι ο εργαζόμενος”, αλλά και αιχμές κατά του ακροδεξιού αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. Ξεχωριστή στιγμή όταν οι διαδηλωτές τραγούδησαν το εμβληματικό “Bandiera rossa” που κανείς δεν ξέρει για πόσο θα γλιτώσει μέχρι να γίνει σάουντρακ σε κάποια δημοφιλή σειρά και ακολουθήσει το δρόμο του “Bella ciao” στο χυλό της ποπ κουλτούρας.

Στους περαστικούς μοιράζονταν φυλλάδια όπου εξηγούνταν η αδιόρθωτα αντεργατική φύση του καπιταλισμού όπως εκφράζεται από τις κυβερνητικές πολιτικές στην Ιταλία με τις πλάτες της ΕΕ, και αναγράφονταν συνθήματα όπως: “Ο καπιταλισμός δεν είναι άρρωστος, είναι αρρώστεια”, “Η κρίση στην Ιταλία είναι δομική και αμετάκλητη”, “Η κυβέρνηση Λέγκας – 5 αστέρων δεν είναι διαφορετική”, “Να αμύνεσαι δε φτάνει – Σήκωσε κεφάλι!”, “Παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία”. Τον τόνο έδινε με τα συνθήματα στη ντουντούκα ο υποψήφιος δήμαρχος του Κομμουνιστικού Κόμματος, στις δημοτικές εκλογές, που όπως και στην Ελλάδα, συμπίπτουν στη Φλωρεντία κι άλλους δήμους της Ιταλίας με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

 

Σαλβίνι

Συνθήματα κατά της ανεργίας και του Ματέο Σαλβίνι στην πρωτομαγιάτικη πορεία του ΚΚ Ιταλίας στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης Φλωρεντία:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Mittwoch, 1. Mai 2019

Ε ora e ora potera a chi lavora

Και τώρα και τώρα εξουσία σε όποιον δουλεύει. Από την πορεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας στη Φλωρεντία:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Mittwoch, 1. Mai 2019

Avanti o popolo

Bandiera rossa la trionferà τραγουδούν Ιταλοί κομμουνιστές στους δρόμους της Φλωρεντίας για την Πρωτομαγιά:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Mittwoch, 1. Mai 2019

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: