“Η Κίνα είναι η χώρα μου, αγαπώ την πατρίδα μου” – Στο πλευρό της κινεζικής κυβέρνησης για το Χονγκ – Κονγκ ο Τσάκι Τσαν

“Νιώθω παντού περήφανος που είμαι Κινέζος, η κόκκινη πεντάστερη σημαία γίνεται σεβαστή παντού”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο διάσημος πρωταγωνιστής με αφορμή τις συνεχιζόμενες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη γενέτειρά του.

Ενώ το Χονγκ Κονγκ σπαράσσεται εδώ και πολλές βδομάδες από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, καθοδηγούμενες από τη φιλοδυτική αντιπολίτευση, η κινεζική κυβέρνηση περνάει σε επικοινωνιακή αντεπίθεση, με μπροστάρη το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Το δίκτυο εγκαινίασε μέσω Weibo, της δημοφιλέστερης κινεζικής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, την καμπάνια «Η κόκκινη πεντάστερη σημαία έχει 1.4 δις φύλακες», αναφερόμενη στους κατοίκους της Κίνας. Ανάμεσα στις διασημότητες που αποφάσισαν να στηρίξουν την εκστρατεία βρίσκεται και ο Τσάκι Τσαν, γνωστός ως ήρωας ταινιών δράσης με πολεμικές τέχνες. Ο Τσάκι Τσαν, γεννημένος στο υπό βρετανική κυριαρχία τότε Χονγκ Κονγκ μετανάστευσε στα 22 του στην Αυστραλία, για να επιστρέψει αργότερα ως τραγουδιστής και ηθοποιός στη γενέτειρά του. Η επιτυχία των ταινιών του άνοιξε και τις πόρτες του Χόλιγουντ, ενώ σύμφωνα με σχετική λίστα, το 2016 ήταν ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο.

Ο παγκόσμιος σταρ αισθάνθηκε την ανάγκη να πάρει θέση για τεκταινόμενα στην πόλη του, μετά από περιστατικό στις αρχές Αυγούστου, όπου διαδηλωτές έσκισαν την κινεζική σημαία και την πέταξαν στη θάλασσα. Με ανάρτησή του στο weibo, δήλωσε πως: «Νιώθω παντού περήφανος που είμαι Κινέζος, η κόκκινη πεντάστερη σημαία γίνεται σεβαστή παντού. Το Χονγκ Κονγκ είναι ο τόπος που γεννήθηκα. Η Κίνα είναι η χώρα μου. Αγαπώ τη χώρα μου, αγαπώ τη γενέτειρά μου».

Επιπλέον, παραχώρησε συνέντευξη στο CCTV, λέγοντας πως «Θέλω να εκφράσω το πιο θεμελιώδες πατριωτικό συναίσθημα ως μέλος της κοινότητας του Χονγκ Κονγκ, ως Κινέζος και ως φύλακας της εθνικής σημαίας».

Στηλίτευσε τους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης που απορρίπτουν την κινεζική τους ταυτότητα, ανεμίζοντας μεταξύ άλλων σημαίες των ΗΠΑ, αλλά και της βρετανικής αποικιοκρατίας στην πόλη, κι ευχήθηκε σύντομα να επέλθει ειρήνευση στο Χονγκ Κονγκ.

Την ώρα που τα δυτικά ΜΜΕ εστιάζουν κατ’ αποκλειστικότητα στην καταστολή των κινεζικών αρχών, απαρατήρητες περνάνε επιθέσεις των διαδηλωτών σε όσους θεωρούν φιλοκυβερνητικούς. Έτσι συνέβη σε Κινέζο ρεπόρτερ, ο οποίος δέθηκε και χτυπήθηκε από ομάδα μασκοφόρων, που σημάδεψαν με λέιζερ ανάμεσα στα μάτια του, πριν τελικά τον περισυλλέξει ασθενοφόρο.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: