“Η ιστορία και το δίκιο είναι με το μέρος σου” – Στο πλευρό του Έβο Μοράλες ο Ρότζερ Γουότερς

Όπως και στην απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα, έτσι και τώρα στη Βολιβία ο Βρετανός τραγουδοποιός αντιτίθεται ενεργά στη νέα ανάμειξη του ιμπεριαλισμού στη Λατινική Αμερική.

Έχοντας ήδη καταδικάσει αποφασιστικά την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα πριν κάποιους μήνες, δεν προκαλεί έκπληξη ότι ο θρύλος της ροκ Ρότζερ Γουότερς επέλεξε να δηλώσει τη στήριξή του στον Έβο Μοράλες, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά το κύμα βίας της αντιπολίτευσης στη χώρα και το τελεσίγραφο της στρατιωτικής ηγεσίας. Σε μήνυμά του σε βίντεο, ο Γουότερς του εύχεται να επιστρέψει σύντομα, τονίζοντας πως «έχει την ιστορία με το μέρος του»:

Έβο Μοράλες, αν το βλέπεις, σου εύχομαι δύναμη. Ελπίζω η εξορία σου να είναι σύντομη, ο λαός σου σε χρειάζεται, χρειάζεται έναν ηγέτη σαν εσένα. Είσαι ο πρώτος ιθαγενής ηγέτης σε όλη τη Λατινική Αμερική, έκανες σπουδαία δουλειά, έβγαλες τόσους ανθρώπους του λαού σου από τη φτώχεια και τους έδωσες αξιοπρέπεια», προσθέτοντας πως επί ημερών του επήλθε «η ισχύς του νόμου και η δημοκρατία», που τώρα «αφαιρέθηκε από το λαό λόγω απληστίας».

Ο Γουότερς διαβεβαίωσε το Μοράλες πως «Έχεις το δίκιο και την ιστορία με το μέρος σου και όσο πιο σύντομα μπορέσεις να επιστρέψεις στην αγαπημένη σου Βολιβία, τόσο το καλύτερο για το λαό σου και εσένα […] αλλά και όλους εμάς».

Κλείνοντας, ο διάσημος καλλιτέχνης και παλιός φρόντμαν τον Πινκ Φλόιντ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι θρησκευόμενος, αλλά αν ήμουν θα προσευχόμουν τώρα» προσθέτοντας πως «η καρδιά μου είναι μαζί σου, όπως οι καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που πιστεύουν στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία».

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: