Η δημοκρατία επαγρυπνεί… – Το όπλο παρά πόδα

Όταν ειδικεύεσαι στο να “εξάγεις δημοκρατία” και να φτιάχνεις “Μπανανίες”, στο τέλος μπορεί να γίνεις κι εσύ μία από αυτές.

Οι χτεσινές εικόνες από το στρατοκρατούμενο Καπιτώλιο στις ΗΠΑ είναι οι πιο εμφατικοί μάρτυρες της σήψης του πολιτικού συστήματος στη μητρόπολη του καπιταλισμού και των αντιθέσεων στο εσωτερικό του που εκδηλώνονται με πρωτοφανή τρόπο.

Εκατοντάδες μέλη της Εθνοφρουράς κατακλύζουν τους χώρους του Καπιτωλίου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που παρέπεμψε τον Τραμπ στη Γερουσία, με την κατηγορία της υποκίνησης των επεισοδίων και της εισβολής των οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Και από τη στιγμή, που ο αρχιτέκτονας του κτιρίου δεν είχε προβλέψει κάποιον ειδικό χώρο για την υποδοχή και την παραμονή τους εντός του, οι Εθνοφρουροί κάθισαν καταγής και ξάπλωσαν να ξεκουραστούν, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, ενώ αυτοί εγγυούνταν την… ομαλή διεξαγωγή της.

Και αν αυτές οι εικόνες θυμίζουν Μπανανία σε κάποιους, ίσως να μην είναι τυχαίο. Όταν ειδικεύεσαι στην “εξαγωγή δημοκρατίας” σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με δικτατορίες φίλα προσκείμενες στη δική σου εξουσία, δε θα αργήσει και αυτή να προσαρμοστεί στα δεδομένα και να μοιάζει και αυτή με μπανανία…

Πηγή Φωτό: AFP

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: