“Η αντιπροσφυγική στάση είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” – Καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ξεκινά το ΚΚ Τουρκίας

Η κυβέρνηση ΑΚΡ, που φέρνει αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη, τους όποιους είχε εξαπατήσει με το αφήγημα περί “ομόθρησκου” και η ελληνική κυβέρνηση που επιτίθεται στους πρόσφυγες με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα, ακόμα και πραγματικές σφαίρες, μοιράζονται την ευθύνη αυτού του ανθρωπιστικού δράματος. 

Την ώρα που η κυβέρνηση Ερντογάν εκμεταλλεύεται το δράμα των εκατομμυρίων εγκλωβισμένων στα σύνορά της προσφύγων για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του στη Συρία και τη γενικότερη αντιπαράθεση του με την ΕΕ, οι Τούρκοι κομμουνιστές βρίσκονται στο πλευρό τους, με έμπρακτη αλληλεγγύη η οποία θα εκδηλωθεί ποικιλιοτρόπως το επόμενο διάστημα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, επισημαίνει ότι η ελληνική και τουρκική ευθύνη μοιράζονται την ευθύνη για την τραγικά κατάσταση των προσφύγων στα σύνορα, υπενθυμίζοντας ότι 3,7 εκ. Σύριοι ζουν σε άσχημες συνθήκες και καθεστώς εργασιακής εκμετάλλευσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

Η αντιπροσφυγική στάση είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας!

Το προσφυγικό ζήτημα είναι ένα από τα προβλήματα που θέτει το καπιταλιστικό κοινωνικό σύστημα στην ανθρωπότητα την ιμπεριαλιστική εποχή.

Ο εξαναγκασμός ανθρώπων να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους είναι μια απόλυτη τραγωδία. Ωστόσο ο λαός της Τουρκίας ξέρει καλά τι σημαίνει ο αγώνας για το ψωμί σε ξένη χώρα.

Πίσω στη δεκαετία του ’60, οι ξεδιάντροπες αρχές της Τουρκίας και τα αφεντικά ξεπούλησαν τους φτωχούς μας εργάτες στα ιμπεριαλιστικά κέντρα ως φτηνή εργατική δύναμη, καθώς οι πολίτες μας, που μετακόμισαν από τα χωριά τους στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενίσχυσαν την ιμπεριαλιστική οικονομία, αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Δεν είναι καθόλου παράξενο αυτό που συνέβη στους ανθρώπους αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν μέσα σε πολέμους και περιφερειακές συγκρούσεις, με μια λέξη, σε αντιπαραθέσεις των ηγεμονικών τάξεων. Η ιστορία μας γράφτηκε βασισμένη στις αφηγήσεις των ανθρώπων που εξορίστηκαν σε διάφορες περιοχές κατά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όταν γίνονταν πόλεμοι και εισβολές ή όταν οι δυνάμεις έφευγαν από κατεχόμενα εδάφη. Είναι αδύνατον να ξεχάσουμε τι έζησαν οι άνθρωποι όταν αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν καθώς τα χωριά τους εκκενώθηκαν στην πρόσφατη ιστορία.

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι στη χώρα μας ωθούνται ξανά στο να κατευθύνουν την οργή τους στους πρόσφυγες, ενώ η ίδια οργή θα έπρεπε να στρέφεται κατά των ιμπεριαλιστών, των τυρρανικών ηγεμονικών δυνάμεων και την τάξη των καπιταλιστών.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας καλεί το λαός μας να δει την αλήθεια και να παλέψει ενάντια στην ξενοφοβία, που είναι μια λάθος στάση υπό ανθρωπιστικό πρίσμα αλλά και με βάση την αντικειμενική πραγματικότητα.

Αφού έδιωξε εκατομμύρια ανθρώπους με την αιματηρή πολιτική της στη Συρία, οδηγώντας εκατομμύρια εξ αυτών να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, η κυβέρνηση του ΑΚΡ εκμεταλλεύεται τώρα τους πρόσφυγες και μετανάστες για να ξεπεράσει το πολιτικό τέλμα που βιώνει σήμερα. Το να πάρει το πάνω χέρι καλλιεργώντας μια ανθρωπιστική κρίση είναι μια απάνθρωπη και παράλογη πολιτική. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Παράλληλα με αυτά τα αξιολύπητα και απάνθρωπα μέσα, είναι φανερό ότι προκαλούνται αντιπροσφυγικά αισθήματα. Αυτό είναι παραποίηση της αλήθειας.

Ύπουλες δυνάμεις βρίσκονται υπό τη νομική προστασία της κυβέρνησης καθώς πληρώνονται από τους φόρους του λαού μας με αντάλλαγμα να δουλεύουν ως “πράκτορες” του προκλητικού ρόλου της κυβέρνησης του ΑΚΡ στη Συρία. Σήμερα το προσφυγικό αφορά τους Σύριους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες ως φτηνό εργατικό δυναμικό.

Καλούμε τους εργαζόμενους μας να ψάξουν για τον πραγματικό εχθρό όχι ανάμεσα στους θυματοποιημένους εργαζόμενους, αλλά σε αυτούς που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στα εκατομμύρια Σύριων εργατών που έχουν καταφύγει στη χώρα μας.

Η μόνιμη και βασική λύση στο προσφυγικό ζήτημα είναι προφανής: Η προσφυγική κρίση πρέπει να λήξει, τα εμπόδια που αποτρέπουν τη Συρία να ορθοποδήσει στη βάση του δικού της πλούτου και ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να αρθούν. Οι προβοκάτορες, οι θρησκευτικοί τρομοκράτες και οι κατοχικές δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία.

Η κυβέρνηση ΑΚΡ, που φέρνει αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη, τους όποιους είχε εξαπατήσει με το αφήγημα περί “ομόθρησκου” και η ελληνική κυβέρνηση που επιτίθεται στους πρόσφυγες με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα, ακόμα και πραγματικές σφαίρες, μοιράζονται την ευθύνη αυτού του ανθρωπιστικού δράματος.

Οι πρόσφυγες πρέπει να βοηθηθούν να επιστρέψουν στη χώρα τους όταν η Σύρια επανέλθει ξανά. Μέχρι να μπορούν να γυρίσουν στη χώρα τους, θα συνεχίσουν να παλεύουν για να ζήσουν ως τμήμα της εργατικής μας τάξης. Είναι προς όφελος του λαού μας να δούμε αυτές τις αλήθειες και να δράσουμε με αλληλεγγύη προς τους Σύριους μετανάστες εργάτες, καθώς εξαναγκάζονται να δουλέψουν σε δύσκολες συνθήκες ως μια ανταγωνιστική εργατική δύναμη. Το αντίθετο δεν είναι μόνο ανέντιμο, αλλά και παράλογο.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας θα παρέμβει ενάντια σε αυτό το ανθρωπιστικό δράμα κατά μήκος των ελληνικών συνόρων με όποιον τρόπο μπορεί. Καλούμε τους εργαζόμενους να μας στηρίξουν καθώς οργανώνουμε αυτή τη βοήθεια και αλληλεγγύη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: