“H Δημοκρατία στους εργάτες” – Κινητοποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος σε 20 ιταλικές πόλεις (ΦΩΤΟ)

“Η Δημοκρατία στους εργάτες, σε όλους όσοι δουλεύοντας πραγματικά δημιουργούν τον πλούτο της χώρας. Ο σοσιαλισμός ως μοναδική λύση της κρίσης”.

Mέρα πανεθνικής κινητοποίησης ήταν η χθεσινή για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, όπου μέλη και φίλοι έδωσαν το παρών σε 20 πόλεις της χώρας, ανήμερα της “Γιορτής της δημοκρατίας”, δηλαδή της επετείου του δημοψηφίσματος που εγκαθίδρυσε την αβασίλευτη δημοκρατία με το δημοψήφισμα του 1946. Tο κεντρικό σύνθημα ήταν “Η δημοκρατία στους εργάτες – Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ”, με ένα κάλεσμα που απευθύνονταν σε κάθε εργαζόμενο, στους άνεργους, τους αγρότες, τους υγειονομικούς, αλλά και τους αυταποσχολούμενους και μικρεμπόρους που βλέπουν να απειλείται η οικονομική τους επιβίωση. Τα αστικά ΜΜΕ προτίμησαν να ασχοληθούν με τις συγκεντρώσεις των κομμάτων δεξιάς που κατέβηκε ενιαία την ίδια μέρα, αφήνοντας και συκοφαντικές αιχμές περί “σύμπραξης” ενάντια στην κεντροαριστερή κυβέρνηση. Η πραγματικότητα είναι βέβαια ότι η απόφαση του Κομμουνιστικού Κόμματος είχε προηγηθεί εκείνη της Λέγκας, του κόμματος Μπερλουσκόνι και των ακροδεξιών “Αδελφών της Ιταλίας”, ενώ το ίδιο το περιεχόμενο των συγκεντρώσεων δίνει την καλύτερη απάντηση σε αυτή τη λάσπη.

 

Στην κεντρική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, μίλησε μίλησε ο γγ του κόμματος Μάρκο Ρίτσο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

Διαδηλώνουμε με μια διαμαρτυρία και με μία πρόταση.

Ενάντια στην στην κυβέρνηση που είναι ισχυρή με τους αδύναμους (από αυτούς που λαμβάνουν ειδικό επίδομα μέχρι τους μικρεμπόρους) και αδύναμη με τους ισχυρούς (από την FCA [σ.σ. την αυτοκινητοβιομηχανία Φίατ-Κράισλερ] ως τη Μπένετον) κι ενάντια στην ΕΕ που δίνει με λεφτά με τοκογλυφικούς όρους, που πρέπει να επιστραφούν με υψηλό τίμημα, αρχίζοντας από τις συντάξεις, τις κύριες κατοικίες, τις αποταμιεύσεις των νοικοκυριών και τη δημόσια υγεία.

Μία μόνο πρόταση: η Δημοκρατία στους εργάτες, σε όλους όσοι δουλεύοντας πραγματικά δημιουργούν τον πλούτο της χώρας. Ο σοσιαλισμός ως μοναδική λύση της κρίσης”.

Ρώμη

 

Μπάρι

Μπολόνια

Παλέρμο

Λιβόρνο

Μιλάνο

Νάπολη

Πεσκάρα

Σάσαρι

Ποτέντσα

Σαβόνα

Τέρνι

Τορίνο

Ούντινε

Μπελούνο

Ρέτζο Καλάμπρια

Τρέντο

Φλωρεντία

Ανκόνα

Βαρέζε

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: