Γιούχα στο Γκουαϊδό σε λαϊκή συνοικία του Καράκας

Ανεπιθύμητη η μαριονέτα των ΗΠΑ στην εργατογειτονιά El Valle στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

Το δάσκαλό του βρήκε ο αυτοανακηρυχθείς “πρόεδρος” της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, το επιτελείο του οποίου είχε τη φαεινή ιδέα να τον φέρει στο El Valle, λαϊκή γειτονιά του Καράκας.

Οι κάτοικοι επεφύλαξαν “θερμή” υποδοχή στον επίδοξο πραξικοπηματία και την κουστωδία του, που κατέφτασε με κομβόι πολυτελών αυτοκινητών στη γειτονιά. Οι κάτοικοι είχαν ξεχυθεί στους δρόμους, όχι για να επευφημήσουν τον ακροδεξιό επικεφαλής της εθνοσυνέλευσης (που έχει εκπέσει του αξιώματός του μετά την πράξη του), αλλά για να τον διώξουν με φωνές και αποδοκιμασίες. Όσο για τις δυνάμεις καταστολής του “δικτάτορα” Μαδούρο, αντί να ενθαρρύνουν το πλήθος ακόμα και να επιτεθεί στα αυτοκίνητα, προσπάθησε να το συγκρατήσει, διαψεύδοντας τις ανοησίες για “διώξεις” και “ανελευθερία”.  “Φύγε¨και “Έξω από εδώ”, είναι τα βασικά συνθήματα που κυριαρχούν, ενώ μια γυναίκα διακρίνεται να φωνάζει: “Να πώς φεύγουν από εδώ”. Έπειτα ένας νεαρός φαίνεται να μιλά στην κάμερα και σε δημοσιογράφο και να λέει “Εδώ είναι ο λαός που απορρίπτει το Γκουαϊδό, εδώ είναι ο επαναστατικός λαός, ο πραγαμτικός λαός του El Valle”, προσθέτοντας πως “Προσπάθησε να μπει στη γειτονιά (ο Γκουαϊδό, σ.σ), αλλά δεν υπάρχει θέση γι’ αυτόν.”

Σε αντίθεση βέβαια με τις σκηνές αποθέωσης του Γκουαϊδό από υποστηρικτές του, τα συγκεκριμένα πλάνα ελάχιστα ως καθόλου θα τα δείτε να αναπαράγονται από τα περισσότερα δυτικά μέσα, αφού χαλούν το αφήγημα περί “τυρρανίας” με μηδενικό λαϊκό έρεισμα που με τόσο κόπο χτίζουν εδώ και χρόνια.

Guaido Kicked Out From Working Class Neighborhood

Venezuela | The opposition lawmaker Juan Guaido was booed in a working-class district in Caracas.

Gepostet von teleSUR English am Samstag, 30. März 2019

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: