“Για τους νεκρούς μας, ούτε ένα λεπτό σιγής” – Το ΚΚ Κολομβίας καταγγέλλει τη δολοφονία του μέλους του Φρανσίσκο Τζιακομέτο

“Απαιτούμε από τις αρχές ταχύτητα στις έρευνες για να μάθουμε ποιος ή ποιοι είναι πίσω από αυτό το επώδυνο περιστατικό. Απαιτούμε εγγυήσεις από το κράτος για την άσκηση πολιτικής δραστηριότητας από την αντιπολίτευση.”

Συνεχίζεται αμείωτο το λουτρό αίματος κατά αγωνιστών στην Κολομβία, στοχοποιώντας, πέρα από πρώην αντάρτες των FARC, μια σειρά μέλη κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων, ανάμεσά τους και το ΚΚ Κολομβίας, που με οργισμένη ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την θρασύδειλη δολοφονία του Φρανσίσκο Τζιακομέτο, που επί χρόνια ήταν ενεργός στην κοινότητα της Σάντα Μάρτα, μοιράζοντας το εβδομαδιαίο έντυπο “VOZ”.

Σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο τουίτερ, το ΚΚ Κολομβίας σημειώνει:

Εκ μέρους του Κολομβιανού ΚΚ και της Πατριωτικής Ένωσης Κολομβίας, εκφράζουμε τη θλίψη μας για την ειδεχθή δολοφονία του συντρόφου Φρανσίσκο Τζιακομέτο, στην πόλη της Σάντα Μάρτα. Ο Τζιακομέτο ήταν ένας άνθρωπος της τέχνης και από τους πιο αφοσιωμένους διανομής του εβδομαδιαίου εντύπου VOZ (Η φωνή). Απαιτούμε δικαιοσύνη.

 

Καταδικάζουμε με τον πιο ενεργητικό τρόπο την άγρια δολοφονία του συντρόφου μας Φρανσίσκο Τζιακομέτο, που έγινε στην πόλη της Σάντα Μάρτα, αυτό το Σαββατοκύριακο, στις 18 Απρίλη 2021. Ο σύντροφός μας το τελευταίο διάστημα μετέβη εκεί, στη γενέτειρά του, για να συνεισφέρει στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και τη σταθεροποίηση της [πολιτικής] αλλαγής, με την εμπειρία του στην αγκιτάτσια και την προπαγάνδα, ενημερώνοντας την κοινωνία για τις θέσεις της Πατριωτικής Ένωσης με το εβδομαδιαίο έντυπο Voz.

Απαιτούμε από τις αρχές ταχύτητα στις έρευνες για να μάθουμε ποιος ή ποιοι είναι πίσω από αυτό το επώδυνο περιστατικό. Απαιτούμε εγγυήσεις από το κράτος για την άσκηση πολιτικής δραστηριότητας από την αντιπολίτευση.

Θα θυμόμαστε πάντα τον σύντροφό μας Φρανσίσκο Τζιακομέτο, τον αυθορμητισμό του, την ζωντάνια του, την αφοσίωσή του για μια Κολομβία πιο δίκαιη, τις ιστορίες του για τη διαδικασία της ενότητας και τους αγώνες της αριστεράς στη χώρα μας, που θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας.

Για τους νεκρούς μας, ούτε ένα λεπτό σιγής

Αυτοί που πέθαναν για τη ζωή, δεν μπορεί να αποκαλούνται νεκροί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: