Για πρώτη φορά στη Βρετανία η Unicef αναλαμβάνει τη σίτιση παιδιών στη χώρα

Οι συνέπειες της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής κρίσης οδηγούν τη Unicef για πρώτη φορά στην ιστορία της να συμμετάσχει σε επισιτιστικό πρόγραμμα σχολικών γευμάτων στο Λονδίνο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Unicef, η υπηρεσία του ΟΗΕ για την αρωγή των παιδιών, ξεκινά επισιτιστικό πρόγραμμα στη Βρετανία για παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, καθώς η οικονομική κρίση που επιδεινώθηκε από την πανδημία έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά.

Η οικονομική βοήθεια της Unicef, ύψους 25.000 στερλινών (27.700 ευρώ), χορηγήθηκε σε αρκετούς συλλόγους για να βοηθηθούν οικογένειες στη συνοικία Σάουθγουορκ στο νότιο Λονδίνο.

Οι σύλλογοι αυτοί θα λάβουν συνολικά 18.000 προγεύματα, τα οποία θα διανεμηθούν μέσω των σχολείων κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων διακοπών στο τέλος της χρονιάς. Επίσης, 6.750 προγεύματα θα δοθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Φλεβάρη.

«Αυτή είναι η πρώτη παρέμβαση της Unicef στη Βρετανία, η οποία πραγματοποιείται για να καταπολεμήσει τον πρωτόγνωρο αντίκτυπο της κρίσης του νέου κορονοϊού και να φθάσει στις οικογένειες που τη χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε Άννα Κέτλεϊ, διευθύντρια προγραμμάτων της Unicef για τη Βρετανία..

«Τελικά, απαιτείται μια πιο μακροπρόθεσμη λύση για να καταπολεμηθεί η επισιτιστική φτώχεια στη ρίζα της, ώστε κανένα παιδί να μην πεινάει», πρόσθεσε.

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: