Φυσική Επιλογή: Άρνηση περίθαλψης “στους πιο αδύναμους” στα νοσοκομεία της Βρετανίας σε περίπτωση πανδημίας κορονοϊού

Όσοι πάσχουν από κορονοϊό ή άλλες σοβαρές ασθένειες, ίσως δουν την πόρτα των ΜΕΘ, αφού προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν πιο πολλές πιθανότητες επιβίωσης και ανάρρωσης.

Στην επιβίωση του ισχυρότερου φαίνεται να ποντάρει το Εθνικός Σύστημα Υγείας της Βρετανίας σε περίπτωση πανδημίας κορονοϊού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Independent. Σύμφωνα με ιατρικό προσωπικό που μίλησε στην εφημερίδα, ασθενείς που προστρέχουν στα δημόσια νοσοκομεία ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με άρνηση περίθαλψης σε περίπτωση σοβαρής εξάπλωσης του κορονοϊού και πληρότητας των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, που τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ το 2009, όταν ξέσπασε για πρώτη φορά η επιδημία της γρίπης των χοίρων, τριμελής επιτροπή σοφών ανά νοσοκομείο θα αποφασίζει την κατανομή των κλινών και της αναπνευστικής υποστήριξης σε περίπτωση συνωστισμού στα νοσοκομεία.

Οι γιατροί εμφανίζονται οργισμένοι με την πλασματική εικόνα “ετοιμότητας” που εμφανίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ και η κυβέρνηση. Τονίζουν πως ήδη οι δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι στα όρια τους και θα κατέρρεαν σε περίπτωση πανδημίας, όπου θα χρειαστεί μηχανική υποστήριξη σε πολλούς ασθενείς ταυτόχρονα.

Όσοι πάσχουν από κορονοϊό ή άλλες σοβαρές ασθένειες, ίσως δουν την πόρτα των ΜΕΘ, αφού προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν πιο πολλές πιθανότητες επιβίωσης και ανάρρωσης.

Ένας από τους γιατρούς εξηγεί τι σημαίνει στην πράξη τυχόν εφαρμογή του πρωτοκόλλου “των τριών σοφών”: “Φανταστείτε το χειρότερο σενάριο όπου η προσφορά μαζικά ξεπερνιέται από τη ζήτηση, θα πρέπει να αρνηθούμε εισαγωγή ανθρώπων που κανονικά θα δέχονταν αναπνευστική υποστήριξη.” Πρόσθεσε πως “Με δυσκολία τα βγάζουμε πέρα σε ένα συνηθισμένο χειμώνα – που ευτυχώς είχε νωρίς έξαρση γρίπης, άρα δεν χτύπησαν όλα μαζί – η αντίληψη πως μπορεί να τα βγάλουμε πέρα σε πανδημία είναι ανοησία”. Με ανησυχία επισήμανε πως “Αν μοιάζει με τη γρίπη του 2009 θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Είμαστε σε χειρότερη θέση από τότε. Αν είναι χειρότερα, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα”, δεδομένου ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ “είναι σκανδαλώδης”.

Σύμφωνα με εσωτερική έρευνα, τα τρία τέταρτα του προσωπικού των πνευμονολογικών μονάδων θεωρούν πως οι ελλείψεις προσωπικού επηρεάζουν τη δυνατότητα ανταπόκρισης των νοσοκομείων και 57% δηλώνουν πως δεν υπάρχει επιπλέον προσωπικό για να βασιστούν.

Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της εμφανίζεται καθησυχαστική, υποστηρίζοντας πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι “παγκόσμιος ηγέτης στην προετοιμασία και τη διαχείριση μεγάλων επιδημιών και η προσέγγισή μας θα καθοδηγείται από ειδικούς της υγείας”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
2 Σχόλια

Κάντε ένα σχόλιο: