Φυλάκιση 11 μηνών στο γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας για “προσβολή” του Ταγίπ Ερντογάν

Η καταστολή στην Τουρκία κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα. Αφορμή για την καταδίκη του κομμουνιστή ηγέτη είναι ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2015 με τίτλο “Παραδόθηκε η χώρα σ’ ένα μανιακό;”

Η καταστολή στη γείτονα κλιμακώνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτα. Ένα ακόμα πρόσφατο κρούσμα είναι η χθεσινή καταδίκη σε φυλάκιση 11 μηνών και 20 ημερών στον γ.γ του ΤΚΚ Κεμάλ Οκουγιάν, για “προσβολή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν”.

Η ποινή επιβλήθηκε χθες από ποινικό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης,. Μάλιστα η αρχική ποινή προέβλεπε 14 μήνες φυλάκιση στον Οκουγιάν, η οποία λόγω “ελαφρυντικών” μειώθηκε τελικά σε 11 μήνες και 20 μέρες, για να μετατραπεί τελικά σε πρόστιμο με την προειδοποίηση ότι σε περίπτωση μη καταβολής του η ποινή θα είναι εκτελεστέα. Δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν αλλά και απλοί πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοιες αποφάσεις τα τελευταία χρόνια.

Αφορμή για την καταδίκη του κομμουνιστή ηγέτη είναι ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2015 με τίτλο “Παραδόθηκε η χώρα σ’ ένα μανιακό;” όπου σημειωνόταν μεταξύ άλλων:

Οι σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία αναδύονται όταν συγκεκριμένες συνθήκες προκύπτουν η μία μετά την άλλη. Ο κανόνας αυτός δεν αλλάζει για τους παρανοϊκούς και μανιακούς ανθρώπους. Στην περίπτωσή μας, οι συνθήκες που δημιούργησαν το δικτάτορα είναι εμφανείς, παρότι κανείς δε φαίνεται να ενοχλείται από το γεγονός. Είναι φανερό ωστόσο, παρότι έχουν περάσει 15 χρόνια, λες και ήταν ποτέ μυστήριο για λογαριασμό ποιας τάξης ο άνθρωπος έγινε “δικτάτορας”.

Ο Οκουγιάν κατά την απολογία του τόνισε πως στο στόχαστρο του ήταν ο καπιταλισμός και όσοι το υπηρετούν. Οι λέξεις “μανιακός”, “παρανοϊκός” και “δικτάτορας”, αφορούσαν το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και τους πολιτικούς του εκπροσώπους.

Πληροφορίες-Πηγή: Sol International

Απόδοση-Προσαρμογή: Δύσκολες Νύχτες

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: