Έξι άστεγοι πέθαναν από κρύο στη Γαλλία

Ενώ ο Εμμανουέλ Μακρόν παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας στη Βενεζουέλα, για το λαό του επιφυλάσσει καταστολή στις διαδηλώσεις και θανάτους από κρύο

Ενώ ο Εμμανουέλ Μακρόν παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας στη Βενεζουέλα, για το λαό του επιφυλάσσει καταστολή στις διαδηλώσεις και θανάτους από κρύο. Δεν πρόλαβε καλά – καλά να ξεκινήσει το κύμα κακοκαιρίας στη Γαλλία, και ήδη έξι άστεγοι πέθαναν από υποθερμία, παρά το γεγονός πως οι δήμοι έχουν ενισχύσεις τις δομές φιλοξενίας των αστέγων, οι οποίες προφανώς παραμένουν πολύ πίσω από τις ανάγκες.

Στο βορρά, τη Ντουαί, ένας 28χρονος πέθανε το Σάββατο το πρωί. Βρέθηκε αναίσθητος σε χώρο ενός λυκείου της πόλης, όπου είχε βρει καταφύγιο, με την αυτοψία να επιβεβαιώνει πως πέθανε από υποθερμία. Στο Παρίσι, ένας 50χρονος άντρας έφυγε «κατά τα φαινόμενα» από την ίδια αιτία την περασμένη Κυριακή, ενώ στην περιοχή Σηκουάνα και Μάρνης δυο άστεγοι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά, στην προσπάθειά τους να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν. Στην περιοχή Μαντελιέ λα Ναπούλ, ένας Βέλγος υπήκοος ξεψύχησε από συνδυασμό υπερκατανάλωσης αλκοόλ και υποθερμίας, σε ένα πρόχειρο καταφύγιο που έστησε με υλικά από οικοδομή.

Κι αν πει κανείς ότι για όλ’αυτά φταίει ο καπιταλισμός, απλά είναι ξύλινος και οπισθοδρομικός.

Με πληροφορίες από francebleu.fr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: