“Έβο δεν είσαι μόνος σου” – Η Κούβα καλεί σε παγκόσμια κινητοποίηση για τη ζωή και την ελευθερία του Έβο Μοράλες

Το μήνυμα του Κουβανού προέδρου στο Twitter: Η Δεξιά επιτίθεται στη δημοκρατία στη Βολιβία με ένα βίαιο και θρασύδειλο πραξικόπημα. Εκφράζουμε την ισχυρή καταδίκη μας για το πραξικόπημα και την αλληλεγγύη μας με τον αδελφό Πρόεδρο Έβο Μοράλες. Ο κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί για τη ζωή και την ελευθερία του Έβο.

Η Κούβα εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη του πραξικοπήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βολιβία, με το τελεσίγραφο των Ενόπλων Δυνάμεων και την απόφαση του Έβο Μοράλες να παραιτηθεί, για να αποτρέψει την αιματοχυσία.

Ο Κουβανός Πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ έγραψε το εξής μήνυμα στο Twitter.

Η Δεξιά επιτίθεται στη δημοκρατία στη Βολιβία με ένα βίαιο και θρασύδειλο πραξικόπημα. Εκφράζουμε την ισχυρή καταδίκη μας για το πραξικόπημα και την αλληλεγγύη μας με τον αδελφό Πρόεδρο Έβο Μοράλες. Ο κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί για τη ζωή και την ελευθερία του Έβο.

Ενώ το μήνυμα κλείνει με τις ετικέτες “Έβο δεν είσαι μόνος σου”, “Είμαστε η Κούβα”.

Ο Κουβανός Πρόεδρος Εξωτερικών, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του στον Βολιβιανό ηγέτη, περιγράφοντάς τον ως πρωταγωνιστή και σύμβολο διεκδίκησης των ιθαγενών λαών της Αμερικής. Παράλληλα κάλεσε σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για τη ζωή και την ελευθερία του Μοράλες.

Μία μέρα πριν, στις 9 Νοεμβρίου, η Κούβα έκρουε καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση στη Βολιβία και το διαφαινόμενο πραξικόπημα, με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: