“Ετοιμαστείτε μπουρζουάδες, ο Λένιν ξύπνησε!” – Ασθενοφόρο στο μαυσωλείο του στη Μόσχα προκαλεί σεισμό στο ρωσικό διαδίκτυο

Μια φωτογραφία τραυματιοφορέων να μπαίνουν στο μαυσωλείο του Λένιν έχει γίνει viral προκαλώντας διασκεδαστικές αντιδράσεις μεταξύ των χρηστών ΜΚΔ.

Η φωτογραφία τραυματιοφορέων από ασθενοφόρων να τρέχουν μες στο μαυσωλείο του Λένιν έχει προκαλέσει κύματα ευθυμίας στο ρωσόφωνο διαδίκτυο, με τους χρήστες να αναφέρονται στην “ανάσταση” του μεγάλου Επαναστάτη. Το στιγμιότυπο διέρρευσε μες στο Σαββατοκύριακο, οι αρχές του μαυσωλείου όμως όσο και οι υπηρεσίες του ρωσικού ΕΚΑΒ αρνήθηκαν πως συνέβη το γεγονός, τοπικά μέσα ωστόσο αναφέρουν ότι το περιστατικό προκλήθηκε όταν τουρίστας αισθάνθηκε αδιαθεσία μπροστά στον τάφο του προλετάριου ηγέτη.

Η “πεζή” αυτή εξήγησε φυσικά καθόλου δεν πτόησε τους Ρώσους, που πλημμύρισαν με ατάκες τα ΜΚΔ.

“Ετοιμαστείτε μπουρζουάδες, ο Λένιν ξύπνησε!” έγραφε ένας χρήστης, ενώ άλλοι αναφέρθηκαν στους διάσημους στη Ρωσία στίχους του Μαγιακόφσκι “Ο Λένιν έζησε, ο Λένιν ζει, ο Λένιν θα ζει”.

Άλλοι πάλι αστειεύτηκαν λέγοντας πως στην πραγματικότητα ο Λένιν δεν πέθανε ποτέ:

“Ο Λένιν ζει! Θα ‘πρεπε να το ξέρουμε, αφού το Μαυσωλείο έχει διάλειμμα για φαγητό”.

Το Μαυσωλείο αποτελεί αντικείμενο πολεμικής για δεκαετίες μετά την ανατροπή της ΕΣΣΔ, καθώς ορισμένοι ζητούν να ταφεί ο επαναστάτης, ώστε να τηρηθούν οι ορθόδοξες παραδόσεις, να μειωθεί το κόστος συντήρησης του μαυσωλείου και κυρίως βέβαια να ταφεί το σοσιαλιστικό παρελθόν της χώρας. Πολλοί πολίτες, με προεξάρχοντες τους κομμουνιστές αντιδρούν σθεναρά σε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Η ρωσική κυβέρνηση προς το παρόν θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση θα “προσέβαλε πολλούς ανθρώπους” χωρίς να έχει πρακτική χρησιμότητα. Πριν λίγο καιρό θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν πάντως όχι μόνο είχε εξισώσει τον κομμουνισμό με το χριστιανισμό, αλλά είχε παρομοιάσει και το ταριχευμένο σώμα του Λένιν με λείψανα αγίων.

Πληροφορίες από rt.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: