Επίθεση νεοναζί στο Ρίο ντε Τζανέιρο με μολότοφ στην έδρα των δημιουργών της ταινίας του Netflix που παρουσιάζει τον “Γκέι Ιησού”

Οι δημιουργοί έχουν δεχτεί ήδη πλήθος ομοφοβικών επιθέσεων μέσω ΜΚΔ, ενώ περίπου 2 εκ. άνθρωποι υπέγραψαν κείμενο με το οποίο ζητούν να μην προβάλλεται η ταινία επειδή προσβάλλει τους χριστιανούς. 

Ακροδεξιά επίθεση με κοκτέηλ μολόφτοφ πραγματοποίησε την παραμονή των Χριστουγέννων η νεοναζιστική πολιτοφυλακή “Διοίκηση της Εθνικιστικής Εξέγερσης του Λαού”, ενάντια στην έδρα της ομάδας κωμικών “Porta dos Fundos” στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Πρόκειται για τους δημιουργούς της κωμωδίας του Neftlix “Ο πρώτος πειρασμός του Ιησού”, όπου ο Υιός του Θεανθρώπου στο χριστιανισμό εικονίζεται να φέρνει στην Αγία Οικογένεια το φίλο του Ορλάντο για γνωριμία. Οι νεοναζί χαρακτηρίζουν τους κωμικούς ως “ομάδα ακτιβιστών του πολιτισμικού μαρξισμού”, ενώ οι καλλιτέχνες με τη σειρά τους απαντούν πως είναι “πιο ενωμένοι, πιο δυνατοί, με περισσότερη έμπνευση και αυτοπεποίθηση πως η χώρα θα επιβιώσει από αυτό τον καταιγισμό μίσους και η αγάπη θα επικρατήσει μαζί με την ελευθερία της έκφρασης”.

Εδώ και βδομάδες η “βλάσφημη” κωμωδία έχει διχάσει τη βραζιλιάνικη κοινωνία. Οι δημιουργοί έχουν δεχτεί ήδη πλήθος ομοφοβικών επιθέσεων μέσω ΜΚΔ, ενώ περίπου 2 εκ. άνθρωποι υπέγραψαν κείμενο με το οποίο ζητούν να μην προβάλλεται η ταινία επειδή προσβάλλει τους χριστιανούς.

Μάλιστα, την περασμένη μόλις εβδομάδα, δικαστές στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο απέρριψαν προσφυγές πολιτών που ζητούν από τη διαδικτυακή πλατφόρμα να αφαιρέσει την κωμωδία από την ιστοσελίδα της. Η δικαστής Αντριάνα Μοντέιρο χαρακτήρισε “δικαστική λογοκρισία” το ενδεχόμενο αφαίρεσης του έργου, στο σκεπτικό της απόφασής της. Ο εισαγγελέας του Ρίο ντε Τζανέιρο εξέδωσε απόφαση με την οποία συμμερίζεται την άποψη για απαγόρευση του “Πρώτου πειρασμού” και ζητά 400.000 δολάρια ως αποζημίωση. Από κοντά η ακροδεξιά κυβέρνηση του Μπολσονάρου, που δεν κρύβει την ομοφοβία του και παλιότερα έχει δηλώσει πως θα προτιμούσε να δει το γιο του νεκρό, παρά γκέι. Στις 19 Δεκέμβρη κοινοβουλευτική επιτροπή ζήτησε από τη Netflix να στείλει αντιπρόσωπο ώστε να “δώσει εξηγήσεις” για την επίμαχη ταινία.

Όσο για έναν από τους γιους του Μπολσονάρου, πρόσφατα χαρακτήρισε την ταινία “σκουπίδι” και πως “δεν αντιπροσωπεύει τη βραζιλιάνικη κοινωνία”.

Η Βραζιλία έχει τη μεγαλύτερη αριθμητικά κοινότητα καθολικών σε όλο τον κόσμο, όπως και μια επεκτεινόμενη μειοψηφία προτεσταντών, που αποτελεί προνομιακό εκλογικό κοινό του Μπολσονάρου. Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος πρόεδρος πριν κάποιους μήνες είχε περικόψει τη χρηματοδότηση ταινιών με ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο, απόφαση που αργότερα κατέπεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: