Επίθεση Μπολσονάρου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι προτρέπει παιδιά να αυνανίζονται

“Να ποιος είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που πολλοί λένε πως πρέπει να ακολουθώ στην περίπτωση του κορονοϊού”, έγραψε ο ηγέτης της Βραζιλίας. 

Με κάθε τρόπο προσπαθεί ο Μπολσονάρου να δικαιολογήσει την ανεύθυνη κι επικίνδυνη τακτική του στο θέμα του κορονοϊού, αυτή τη φορά κατασκευάζοντας φανταστικούς εχθρούς με συκοφαντικές κατηγορίες. Ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας, που βλέπει τα κρούσματα να εκτοξεύονται μέρα με τη μέρα, κατηγόρησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πως, ούτε λίγο πολύ, ούτε πολύ, ενθαρρύνει τα παιδιά να αυνανίζονται, προσπαθώντας να απαξιώσει την αξιοπιστία τους στο θέμα της πανδημίας.

Σε ανάρτησή του στο facebook, που σύντομα διαγράφηκε, όχι όμως πριν γίνει αντιληπτή από τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, ο Μπολσονάρου ισχυρίστηκε ότι ο ΠΟΥ ενθαρρύνει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις σε 4χρονα παιδιά, τις σεξουαλικές εμπειρίες για 9χρονα και τον αυνανισμό παιδιών από τη γέννησή τους.

“Να ποιος είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που πολλοί λένε πως πρέπει να ακολουθώ στην περίπτωση του κορονοϊού”, έγραψε ο ηγέτης της Βραζιλίας.

Ο Μπολσονάρου δε δίνει καμία πηγή για τους ισχυρισμούς του κατά του ΠΟΥ, φαίνεται όμως ότι άντλησε έμπνευση από έναν οδηγό του οργανισμού το 2010, που αναφέρεται στη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία. Εκεί υπογραμμίζεται η σημασία μιας “υπεύθυνης στάσης” προς τη σεξουαλική υγεία από τα παιδιά, πώς μπορούν να μάθουν το σώμα τους και να αναπτύξουν την περιέργειά τους γύρω από τη σεξουαλικότητα.

Σε κανένα σημεία πάντως δε γίνεται αναφορά, πολλώ δε μάλλον ενθάρρυνση, του αυνανισμού, της ομοφυλοφιλίας και των σεξουαλικών εμπειριών για παιδιά.

Η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων συνεχίζεται στη Βραζιλία, όπου ο Μπολσονάρου υποδαυλίζει τους οπαδούς του σε αντιδράσεις κατά μέτρων περιορισμού που λαμβάνουν τοπικοί άρχοντες σε μια σειρά πόλεων και κρατιδίων. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει την πανδημία “μια απλή γριπούλα”, ισχυριζόμενος ότι οι αθλητές δεν κινδυνεύουν πολύ κι ότι μόνο οι ομάδες υψηλού κινδύνου χρειάζονται απομόνωση. Παράλληλα το επίπεδο τεστ παραμένει ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο, με μόλις 1,597 ανά εκατομμύριο κατοίκων, καθιστώντας βέβαιο ότι με τον τρόπο αυτό αποκρύπτεται σε τεράστιο βαθμό ο βαθμός διασποράς της νόσου στην αχανή χώρα.

Με πληροφορίες από independent.co.uk

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: