Επίθεση με πυροβολισμούς κατά της Κουβανικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον!

Οι αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν έναν ύποπτο, χωρίς να ανακοινώσουν τα στοιχεία του. Η Κούβα απαιτεί να διευκρινιστεί η ταυτότητα και τα κίνητρά του, καθώς και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την Πρεσβεία της.

Σήμερα τα ξημερώματα, ένας άγνωστος άνοιξε πυρ ενάντια στο κτίριο της κουβανικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον. Το προσωπικό της κουβανικής αποστολής είναι απολύτως ασφαλές, αλλά στο κτίριο προκλήθηκαν υλικές φθορές, όπως ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, στην οδό 16 ΝW, και οι γείτονες αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές και πυροβολισμούς, πριν επέμβει η αστυνομία που κατέφτασε λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο. Ένα ύποπτο άτομο, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, συνελήφθη από τις τοπικές αρχές στον τόπο των γεγονότων και ανακρίνεται, σύμφωνα με τη δημόσια ανακοίνωση.

Η κουβανική κυβέρνηση περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης, όπως και για τις περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε, ενώ σημειώνει πως οι αρχές των ΗΠΑ έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των διπλωματικών αποστολών.

Η πρεσβεία της Κούβας ανέβασε φωτογραφίες με τα σημάδια που άφησε η επίθεση.

Ο ηγέτης της Κούβας Μιγέκλ Ντίας Κανέλ έστειλε το δικό του μήνυμα από το Τουίτερ.

Η Κούβα περιμένει τη διερεύνηση για τους πυροβολισμούς ενάντια στην Πρεσβεία μας στις ΗΠΑ. Καταδικάζουμε την επίθεση. Τα κράτη πρέπει να προστατεύουν τις διπλωματικές αποστολές στη χώρα τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: