Επιστολή διαμαρτυρίας του ΚΚΕ για τον προεκλογικό αποκλεισμό του ΚΚ Βενεζουέλας από τα ΜΜΕ της χώρας

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση λογοκρισίας του ΚΚ Βενεζουέλας και των εκλογικών του συμμάχων από το σύνολο των ΜΜΕ στη χώρα, ενόψει της βουλευτικής αναμέτρησης στις 6 Δεκέμβρη.

Στο πλευρό του ΚΚ Βενεζουέλας στέκεται το ΚΚΕ, όπως και άλλα αδελφά κόμματα, κατόπιν δημόσιας επιστολής των Βενεζολάνων κομμουνιστών, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με φαινόμενα λογοκρισίας στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την βουλευτική κάλπη στις 6 Νοέμβρη. Συγκεκριμένα, είναι αποκλεισμένοι όπως και συνολικά η συμμαχία “Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική” στην οποία συμμετέχουν, από εμφανίσεις σε ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ, τα οποία προβάλλουν αποκλειστικά τους κυβερνητικούς υποψηφίους, καθώς και εκείνους της δεξιάς αντιπολίτευσης. Για την κατάσταση αυτή διαμαρτύρεται με επιστολή του Γιώργου Μαρίνου το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ, απευθυνόμενο προς το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας και την πρόεδρο του Ιντιρα Αλφόνσο, με κοινοποίηση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Στην επιστολή του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

«Το ΚΚΕ διαχρονικά εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας, με δεκάδες πρωτοβουλίες έχει καταγγείλει τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στη Βενεζουέλα, κατήγγειλε αποφασιστικά την απόπειρα πραξικοπήματος από τον αχυράνθρωπο των ιμπεριαλιστών Χουάν Γκουαϊδό για να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Το Κόμμα μας έχει πραγματοποιήσει δημόσιες εκδηλώσεις με χιλιάδες κόσμο για την αλληλεγγύη στον λαό της Βενεζουέλας και για να καταδικάσει τις επιθετικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών, και σε αυτήν την κατεύθυνση έχει επικοινωνία με τη διπλωματική αποστολή της Βενεζουέλας στη χώρα μας.

Σας γράφουμε αυτήν την επιστολή, για να διαμαρτυρηθούμε και να καταγγείλουμε τον αποκλεισμό του αδελφού μας Κόμματος, του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PCV) και του εκλογικού συνδυασμού “Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική” (APR), από τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ της Βενεζουέλας, την περίοδο της προεκλογικής καμπάνιας. Την ίδια ώρα, είναι προκλητικό το γεγονός πως μέσα από τις δημόσιες συχνότητες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ, προβάλλονται αποκλειστικά οι υποψηφιότητες και το προεκλογικό πρόγραμμα του κυβερνητικού κόμματος PSUV, αλλά και των κομμάτων της δεξιάς αντιπολίτευσης. Ολα τα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση αυτή είναι προϊόν πολιτικής επιλογής και έχει σκοπό να αποκλειστεί η “ενοχλητική” φωνή του PCV και της APR, που κάνουν κριτική σε πολιτικές του κυβερνητικού κόμματος.

Πρόκειται για έναν αντιδημοκρατικό αποκλεισμό, που παραβιάζει τα δημοκρατικά δικαιώματα του βενεζουελάνικου λαού, επιχειρεί να αποκρύψει το ψηφοδέλτιο του PCV από τον λαό της Βενεζουέλας και να υπονομεύσει τη δυνατότητα να εκλέξει αντιπροσώπους στη νέα Εθνοσυνέλευση. Επιπρόσθετα πρόκειται για παράνομο αποκλεισμό, αφού παραβιάζει το άρθρο 81 του εκλογικού νόμου της Βενεζουέλας.

Καλούμε την Εθνική Εκλογική Επιτροπή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αρθούν ο αποκλεισμός και η λογοκρισία ενάντια στο PCV και την APR, και τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές να υπάρξει ισότιμη προβολή όλων των συνδυασμών από τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: