Επιχείρηση Γεδεών – Συνεργάτρια των συνωμοτών αποκαλύπτει το ρόλο της Κολομβίας στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά της Βενεζουέλας

Αν η κυβέρνηση με προστάτευε, πώς μπορεί τώρα να με στέλνει στη φυλακή”, αναρωτιέται η Γιάκσι Άλβαρες, προφανώς πικραμένη που πετάχτηκε σα στυμμένη λεμονόκουπα μετά την αποτυχία της πραξικοπηματικής απόπειρας. 

Την εμπλοκή της κυβέρνησης του Ιβάν Ντούκε, προέδρου της Κολομβίας κι ενός από τους πιο ένθερμους συμμάχους του Χουάν Γκουαϊδό και των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, αποκαλύπτει η Γιάκσι Άλβαρες, συλληφθείσα που κρατείται στις φυλακές της Βενεζουέλας για τη συμμετοχή της στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης Μαδούρο τον περασμένο Μάιο. Η Άλβαρες αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση της Κολομβίας  γνώριζε όλες τις λεπτομέρειες για την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Μιλώντας μέσα από τις φυλακές της Λα Πικαλένια, η γυναίκα, που συνελήφθη στη Μπογκοτά τον περασμένο Σεπτέμβρη, καθώς κατηγορείται για προμήθεια όπλων στους συνωμότες, αποκάλυψε ότι και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας ήταν εν γνώσει της παραστριωτικής απόπειρας ναυτικών δυνάμεων να κάνουν απόβαση στο κρατίδιο τη Λα Γκουάιρα στις 3 Μάη 2020.

“Ήμουν πάντοτε σε επαφή με αξιωματικούς του Διευθυντηρίου Εθνικών Πληροφοριών (DNI). Γνώριζαν για την επιχείρηση Γεδεών, γνώριζαν τα πάντα”, υποστηρίζει η γυναίκα, που είναι υπήκοος Βενεζουέλας.

Η Άλβαρες κατηγορείται από τον γενικό εισαγγελέα της Κολομβίας για τη στήριξη στο Βενεζολάνο στρατηγό Κλίβερ Αλκάλα, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης που αυτός εκπαίδευε πρώην στρατιωτικούς και αστυνομικούς για τη διεξαγωγή του πραξικοπήματος.

“Δεν πίστευα ποτέ πως θα με συλλάβουν. Διατηρούσα επαφές με τον αξιωματικό του DNI Φλάνκιν Σάντσες όλη την περίοδο. Κατά σύμπτωση, ήταν να τον συναντήσω τη μέρα που συνελήφθηκα. Ο αξιωματικός μου ζήτησε να αλλάξω την κάρτα sim μου και να αποφύγω να τον καλέσω. Αν η κυβέρνηση με προστάτευε, πώς μπορεί τώρα να με στέλνει στη φυλακή”, αναρωτιέται η Άλβαρες, προφανώς πικραμένη που πετάχτηκε σα στυμμένη λεμονόκουπα μετά την αποτυχία της πραξικοπηματικής απόπειρας.

Η Άλβαρες είναι ένα μόνο από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν στην Κολομβία σχετικά με την Επιχείρηση Γεδεών, ενώ μέχρι τώρα η κυβέρνηση Ντούκε τηρεί σιγή ιχθύος.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: