“Εμείς θα τα πούμε έξω” – Τραμπουκισμός του Βασίλη Κικίλια στον πρόεδρο των γιατρών του θεραπευτηρίου Λέρου

Φαίνεται πως ο υπουργός χάνει την ψυχραιμία του όταν δεν έχει να κάνει με κλακαδόρους και yes-men, δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και τη δημόσια δωρεάν υγεία.

Τη δόξα των παλιότερων προκατόχων στο Υπουργείο Υγείας ζήλεψε ο Βασίλης Κικίλιας, αφενός του Άδωνι Γεωργιάδη, που τον θυμόμαστε να φακελώνει συνδικαλιστές στα νοσοκομεία με ατάκες τύπου “εσένα σε ξέρω, είσαι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ”, κι αφετέρου του Παύλου Πολάκη, με το γνωστό μελιστάλαχτο ύφος και τη γαλατική ευγένεια. Ο υπουργός υγείας βρέθηκε στην Πάτμο και τη Λέρο, όπου ως γνωστόν τα προβλήματα στις δομές και τη στελέχωση της δημόσιας υγείας είναι πολλά. Ο Βασίλης Κικίλιας, αντί να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των γιατρών και συνολικά των εργαζομένων, έκρινε σκόπιμο να επιτεθεί με ανοίκειες εκφράσεις στον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου, όπως “εμείς θα τα πούμε έξω”(!) και “εσύ μου έκανες άσχημη εντύπωση από την αρχή γιατί μιλάς συνδικαλιστικά”. Φαίνεται πως ο υπουργός χάνει την ψυχραιμία του όταν δεν έχει να κάνει με κλακαδόρους και yes-men, δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και τη δημόσια δωρεάν υγεία. Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση η ΤΕ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ που σημειώνει τα εξής:

«Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Πάτμο και Λέρο ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις δομές Υγείας αντί να ακούσει και να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκεί, αυτός επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο  των γιατρών της Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου που, ως όφειλε, προσπάθησε  να του θέσει τα αιτήματα των υγειονομικών που βρίσκονται στα νησιά. Αιτήματα που είναι ανάγκη να αντιμετωπισθούν άμεσα για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές από τις τεράστιες ελλείψεις και τον κίνδυνο έκθεσης στον κορονοϊό.

Αντί λοιπόν ο υπουργός να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις, κατέφυγε σε απαράδεκτες εκφράσεις ενάντια στον πρόεδρο των γιατρών όπως “εμείς θα τα πούμε έξω”, “εσύ μου έκανες άσχημη εντύπωση από την αρχή γιατί μιλάς συνδικαλιστικά” κ.ά. Αυτή η συμπεριφορά του υπουργού προς στους γιατρούς συνδικαλιστές εκθέτει συνολικά την κυβέρνηση και δείχνει  πόσο υποκριτικό ήταν το χειροκρότημά της για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής όσο και το ενδιαφέρον της για τους νησιώτες. Οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τα μεγάλα κενά στις δημόσιες δομές Υγείας  των νησιών των Βορείων Δωδεκανήσων είναι τεράστιες.

Για αυτό είναι αναγκαίο τώρα οι νησιώτες να ενώσουν τις φωνές τους μαζί με τους υγειονομικούς και να διεκδικήσουν ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, ικανό να απαντήσει στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες της ζωής τους».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: