Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας Θεσ/νίκης: Για το αντεπαναστατικό «κίνημα του Σαν Ισίδορο»

Το εν λόγω «κίνημα αντιφρονούντων» διατηρεί αποδεδειγμένα σχέσεις τόσο με τρομοκρατικούς κύκλους της κουβανικής μαφίας του Μαϊάμι, όσο και με στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα, ενώ χαίρει της δημόσιας υποστήριξης επιφανών αντικομμουνιστών,

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει την πρόσφατη αντεπαναστατική επιχείρηση που έστησαν στην Αβάνα ομάδα ατόμων υποστηριζόμενων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ομάδα αντεπαναστατών, γνωστή με το όνομα «Κίνημα του Σαν Ισίδορο», που διατηρεί στενές σχέσεις με αντικουβανικούς κύκλους στις ΗΠΑ, επιχείρησε τις τελευταίες ημέρες να στήσει ένα σόου ψεύτικης απεργίας πείνας στο κέντρο της Αβάνας, με σκοπό να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας και να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της χώρας.

Το εν λόγω «κίνημα αντιφρονούντων» διατηρεί αποδεδειγμένα σχέσεις τόσο με τρομοκρατικούς κύκλους της κουβανικής μαφίας του Μαϊάμι, όσο και με στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα, ενώ χαίρει της δημόσιας υποστήριξης επιφανών αντικομμουνιστών, όπως ο πρόεδρος του – ελεγχόμενου από τις ΗΠΑ – Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών Λουίς Αλμάγκρο και ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο.

Η χρονική περίοδος που επιλέχθηκε για να εκδηλωθεί άλλη μια αντεπαναστατική απόπειρα εντός της Κούβας δεν είναι διόλου τυχαία.

Η διεθνής αναγνώριση της Κούβας για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας στο εσωτερικό της χώρας αλλά και για το σπουδαίο διεθνιστικό της έργο μέσω της Ιατρικής Μπριγάδας «Henry Reeve» αποτελεί αγκάθι στο μάτι των αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους. Η πανδημία του Covid-19 απέδειξε, πέραν πάσης αμφιβολίας, την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού κεντρικού σχεδιασμού έναντι της καπιταλιστικής αναρχίας στην παραγωγή που αδυνατεί να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες.

Σε μια περίοδο που αναδεικνύεται η «γύμνια» των δημόσιων συστημάτων υγείας ακόμη και στις ισχυρότερες καπιταλιστές χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, χώρες-μέλη της Ε.Ε.), όπου κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση της Υγείας προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η μικρή Κούβα μπορεί να περηφανεύεται για το, δημόσιο, δωρεάν και καθολικά προσβάσιμο σε όλο το λαό της Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 από την Κούβα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τραγική κατάσταση στις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπου ανοίγονται μαζικοί τάφοι για τα θύματα του κορωνοϊού. Αυτό αδυνατούν να «χωνέψουν» οι υπέρμαχοι της καπιταλιστικής οικονομίας και οι απανταχού αντικομμουνιστές.

Να λοιπόν γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την συνέργεια ευρωπαϊκών και λατινοαμερικάνικων αστικών κυβερνήσεων, εντείνουν την επιθετική πολιτική απέναντι στο νησί της Επανάστασης, διατηρώντας τον γενοκτονικό οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και εμπορικό αποκλεισμό και επιχειρώντας με σκηνοθετημένες, προβοκατόρικες ενέργειες να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο λαό και την κυβέρνηση της Κούβας και δεσμεύεται να αναδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τα σπουδαία επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στο Νησί της Επανάστασης σε πείσμα των αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών και των εγχώριων φερεφώνων τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: