Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων ο αστυνομικός φονιάς του Τζορτ Φλόιντ Derek Chauvin

Ήδη οι τρεις συγκατηγορούμενοι συνάδελφοί, που κατηγορούνται για συνέργεια στα εγκλήματα του Chauvin είναι ελεύθεροι μετά από καταβολή εγγύησης 750.000 δολαρίων έκαστος.

Eκτός φυλακής βρίσκεται μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσής του ο Derek Chauvin, ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας της Μινεάπολης, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο. Ο αστυνομικός, μαζί τρεις ακόμα συναδέλφους του, οδήγησαν σε ασφυξία το Φλόιντ, ακινητοποιώντας τον με τα γόνατά τους πάνω του στο έδαφος, ενώ ο Chauvin διακρίνεται καθαρά στο διαβόητο πια βίντεο να πατά το θύμα του που σφάδαζε στο λαιμό.

Ο φονιάς κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος καθώς πλήρωσε το ποσό της εγγύησης ύψους 1 εκ. δολαρίων, αναμένοντας τη δίκη του για δολοφονία δεύτερου και τρίτου βαθμού. Ως εγγυητής του ποσού εμφανίζεται για λογαριασμό του Chauvin η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία Allegheny Casualty Company, που ειδικεύεται σε δικαστικές εγγυήσεις κατηγορουμένων. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων της αποφυλάκισης, ο εγγυητής καλείται να πληρώσει το ποσό της εγγύησης.

Σύμφωνα με τους όρους που του επιβλήθηκαν, ο Chauvin απαγορεύεται να έχει άμεση επαφή με την οικογένεια του θύματος, να δουλέψει σε σεκιούριτι ή υπηρεσίες ασφαλείας, ή να βγει από τα όρια της πολιτείας της Μινεσότα χωρίς δικαστική άδεια.

Ήδη η αρμόδια υπηρεσία Σωφρονισμού επιβεβαίωσε πως ο πρώην αστυνομικός δεν κρατείται πλέον στη φυλακή του Oak Park Heights, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του κανονικά ως τις 8 Μαρτίου 2021, οπότε και αναμένεται η έναρξη της δίκης του. Η υπερασπιστική γραμμή που έχουν χαράξει οι συνήγοροί του είναι η μετατροπή του κατηγορητηρίου, με επιχείρημα ότι η χρήση ναρκωτικών και όχι η ασφυξία προκάλεσε το θάνατο του Φλόιντ, άρα δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Ήδη οι τρεις συγκατηγορούμενοι συνάδελφοί, που κατηγορούνται για συνέργεια στα εγκλήματα του Chauvin είναι ελεύθεροι μετά από καταβολή εγγύησης 750.000 δολαρίων έκαστος. Αρχικά η δίκη ήταν να γίνει και για τους 4 κατηγορούμενους το Μάρτιο, ωστόσο υπάρχει αίτημα για ξεχωριστή εκδίκαση των υποθέσεών τους, που εξετάζεται από τον αρμόδιο δικαστή.

Με πληροφορίες από usatoday

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: