Εκουαδόρ: Ένας Λένιν που τσακίζει τον λαό του…

Άλλο Βλαντίμιρ Λένιν, άλλο Λένιν Μορένο – Ωμή βία και καταστολή από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ ενάντια στην ειρηνική διαδήλωση των φοιτητών

Ποιο ήταν το μήνυμα που πήρε η κυβέρνηση του Λένιν Μορένο στο Εκουαδόρ μετά την πανδημία και την κατάρρευση του συστήματος δημόσιας υγείας, με τις σοβαρές ελλείψεις; Ότι πρέπει να κόψει λεφτά και κρατικά κονδύλια από τη δημόσια παιδεία. Στην τελική εκεί δε χάνονται ζωές, απλώς χαντακώνονται, αν δεν πάρουν τις σωστές βάσεις.

Και ποιο ήταν το μήνυμά που έδωσε στους φοιτητές που διαδήλωσαν ειρηνικά στο Γκουαγιακίλ, αντιδρώντας συμβολικά με ένα φέρετρο που είχε το όνομα της παιδείας πάνω του, στην επικείμενη μείωση των σχετικών κονδυλίων; Ότι η σοσιαλδημοκρατική του κυβέρνηση θα τσακίσει με βία και καταστολή οποιονδήποτε αντιδρά στην πολιτική του.

Τα υπόλοιπα μπορεί να τα δει κανείς στις εικόνες που ακολουθούν και αλιεύσαμε από το προφίλ του ΚΚ Εκουαδόρ (ΚΚΕ) στο Twitter. Και δε χρειάζεται να γνωρίζει ισπανικά για να καταλάβει το γενικό νόημα, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: