Έκδοση του Τούρκου αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά αποφάσισε ο Άρειος Πάγος-Τηλεφωνικό διάβημα Παφίλη στον Κοντονή

Παρέμβαση Παφίλη σε Κοντονή ενάντια στην απόφαση έκδοσης του Τούρκου ακτιβιστή Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία από το Ανώτατο δικαστήριο της Ελλάδας.

Την έκδοση του 45χρονου ιστορικού και δημοσιογράφου Τουρκούτ Καγιά αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, ο οποίος θεωρείται τρομοκράτης σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές. Ο Καγιά έχει συλληφθεί και φυλακιστεί πολλές φορές από το 1992 και μετά για τις ακτιβιστικές του δράσεις, ενώ στη διάρκεια της κράτησής του κατήγγειλε συχνά τη χρήση βασανιστηρίων και απομόνωσης (6 χρόνια σε κελιά τύπου F). Στην Ελλάδα συνελήφθη για πρώτη φορά το 2015 κι αφέθηκε ελεύθερος μετά από 40 μέρες. Συνελήφθη εκ νέου τον περασμένο Φλεβάρη, μετά από σήμα της Ιντερπόλ.

Ο ίδιος βάσει του δικηγόρου του έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δικαστική απόφαση. Ζητά να μην εκδοθεί στην Τουρκία, όπου λόγω των πεποιθήσεων του καθώς και της μεταχείρισης που υπέστη στο παρελθόν δικαίως φοβάται πως δε θα έχει δίκαιη δίκη, ενώ δεν αποκλείεται να υποστεί εκ νέου βασανιστήρια.

Στο ζήτημα παρενέβη τηλεφωνικά ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ζητώντας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να μην πραγματοποιηθεί η έκδοση του Καγιά, για να λάβει την απάντηση ότι θα εξεταστεί θετικά το αίτημά του.

Με πληροφορίες από: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: