“Είναι νόμος, το κερδίσαμε στους δρόμους” – Η Κομμουνιστική Νεολαία της Αργεντινής για την ιστορική νομιμοποίηση των αμβλώσεων στη χώρα

“Ο άξονάς μας ήταν καθαρός: δεν πρόκειται για ναι ή όχι στην έκτρωση, πρόκειται για τη διέξοδο από την παρανομία που μας καταδικάζει σε θάνατο μπροστά στην αδιαφορία του κράτους”.

“Είναι νόμος, το κερδίσαμε στους δρόμους” λέει το σύνθημα του Κομμουνιστικού Κόμματος Αργεντινής, σχετικά με τη σημαντική εξέλιξη των τελευταίων ημερών, όπου μετά από πολυετείς αγώνες και μεγάλες κινητοποιήσεις, η γερουσία ενέκρινε, με 38 ψήφους υπέρ και 29 κατά, τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, σε μια απόφαση ιστορική για όλη τη Λατινική Αμερική, όπου με εξαίρεση ελάχιστες χώρες, ανάμεσά τους και η σοσιαλιστική Κούβα, οι εκτρώσεις απαγορεύονται σχεδόν καθολικά.

Μετά από τη θετική ψήφο της γερουσίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας αποποινικοποιείται η διακοπή κύησης ως της 14η εβδομάδα, σε μια χώρα όπου υπολογίζονται σε 350 ως 500 χιλιάδες οι ετήσιες παράνομες αμβλώσεις.

Το ΚΚ Αργεντινής και η Κομμουνιστική Ομοσπονδία Νεολαίας συμμετείχαν με τις δυνάμεις τους ολόψυχα σε αυτόν των αγώνα, εκφράζοντας και την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα, στο οποίο συνέβαλαν. Συγκεκριμένα, η Γουαδαλούπε Βινιουέλα Φλόρες, μέλος της εθνικής γραμματείας της οργάνωσης., σημείωσε πως “ήταν ο πρώτος θρίαμβος ενός αγώνα που άρχισε πριν από δεκαετίες στη χώρα μας. Χθες (σ.σ τη μέρα ψήφισης της απόφασης στις 30 Δεκέμβρη) κέρδισαν η αγωνιστικότητα, η συλλογική δύναμη και σήμερα η Αργεντινή είναι πιο δίκαιη, καθώς το κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη να μας εγγυηθεί το δικαίωμα στην υγεία και την πλήρη ζωή”. Πρόσθεσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί για την εφαρμογή της απόφασης σε νομοθετικό και πρακτικό επίπεδο, αλλά και για τη δημιουργία ενός καθολικού δημόσιου συστήματος υγείας όπου οι νεαρές κοπέλες θα έχουν πρόσβαση ώστε να μάθουν τα δικαιώματά τους.

Από την πλευρά της η Οριάνα Ντουράν, μέλος της μαθητικής οργάνωσης της Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας Νεολαίας, υπογράμμισε πως: “Ιστορικά οι κομμουνιστές δίναμε τη μάχη για τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών, κι αυτό είναι που καταφέρνουμε για τα εγκυμονούντα σώματά μας, παλεύοντας στο δρόμο για ένα δικαίωμα που έχουμε ανάγκη. Ο άξονάς μας ήταν καθαρός: δεν πρόκειται για ναι ή όχι στην έκτρωση, πρόκειται για τη διέξοδο από την παρανομία που μας καταδικάζει σε θάνατο μπροστά στην αδιαφορία του κράτους”. “Για το λόγο αυτό λέγαμε πάντα πως η άμβλωση είναι θέμα φύλου και τάξης, και οι πλούσιες μπορούν να την κάνουν, ενώ οι φτωχές πεθαίνουν στην παρανομία. Καταφέραμε έναν ιστορικό θρίαμβο και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την εφαρμογή του”, πρόσθεσε η Ντουράν.

Με πληροφορίες από nuestrapropuesta.org

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: