“Ας είναι το 2019 χρονιά ξεσηκωμού για τους λαούς που αντιστέκονται”

Μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας για τη νέα χρονιά

Μήνυμα στους εργάτες και τους προοδευτικούς διανοούμενους και εργαζόμενους όλου του κόσμου στέλνει με αφορμη τη νέα χρονιά το ΚΚ Τουρκίας, κάνοντας έναν απολογισμό των δυσκολιών που προηγήθηκαν και των προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά μας, με την ευχή το 2019 να σημάνει την απαρχή ξεσηκωμού σε όλο τον κόσμο για την κατάργηση του σκοταδιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος:

Ας είναι το 2019 χρονιά ξεσηκωμού για τους λαούς που αντιστέκονται

Είμαστε στο τέλος μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από αντίσταση στην Τουρκία και τον κόσμο.

Οι τύρρανοι επιτέθηκαν, η ανθρωπότητα αντιστάθηκε. Η φτώχεια επιτέθηκε, οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν. Η αδικία επιτέθηκε, οι απεργοί αντιστάθηκαν, Το οργανωμένο σκοτάδι επιτέθηκε, οι προοδευτικοί αντιστάθηκαν, Ιμάμηδες, μουφτήδες, προπαγανδιστές της κυβέρνησης, αστυνόμοι, εισαγγελείς επιτέθηκαν, δημοσιογράφοι αντιστάθηκαν.

Η ανθρωπότητα κλείνει το 2018 με “ισχυρές άμυνες”.

Η τελευταία μέρα του 2018 σηματοδοτεί επίσης την 60η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης. Πριν από 60 χρόνια, ο κουβανικός λαός ήταν στην πρωτοπορεία μιας γρήγορης πορείας που ολοκληρώθηκε με ένα νέο και ελπιδοφόρο σύστημα, καθώς έδιωξε έναν άνομο, εχθρικό και κομπραδόρο δικτάτορα. Τώρα, 60 χρόνια μετά, ο κουβανικός σοσιαλισμός κουβαλά τις ελπίδες της ευρύτερης ανθρωπότητας στο νέο χρόνο.

Ελπίζουμε πως το 2019 θα είναι μια χρονιά που οι οργανωμένοι εργάτες θα αλλάξουν το μέτωπό τους από αμυντικό σε επιθετικό, που θα οργανωθούν οι διανοούμενοι που προσπαθούν να επιβιώσουν στο σκότος του καπιταλισμού, που τα τραγούδια της αντίστασης θα δώσουν τη θέση τους στην κατάρρευση του συστήματος και την επανάσταση σε όλο τον κόσμο. Χαιρετίζουμε τους προοδευτικούς εργαζόμενους που δεν έχουν άλλο πλούτο από την εργατική τους δύναμη και δεν κληρονομούν τίποτε παρά τη συσσώρευση επιστήμης και τέχνης.

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: