“Eίχε μεγάλη ανάγκη, θα τον είχαν σκοτώσει” – Ο Τραμπ υπερασπίζεται τον 17χρονο μακελάρη της Κενόσα

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το βασικό πρόβλημα είναι “το αριστερόστροφο κήρυγμα” σε σχολεία και πανεπιστήμια, όπου “πολλοί νέοι Αμερικανοί διδάσκονται ψέματα, σύμφωνα με τα οποία η Αμερική είναι μια κακή χώρα γεμάτη ρατσισμό”.

Λάδι στη φωτιά των ταραχών στις ΗΠΑ, με επίκεντρο την πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν, έρχεται να ρίξει ο πρόεδρος Τραμπ, που υπερασπίστηκε το 17χρονο Κάιλ Ρίτενχαους, που αφαίρεσε τη ζωή δύο διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter. O Aμερικανός πρόεδρος υιοθέτησε πλήρως την υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων του Ρίτενχαους, που κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός ακόμα διαδηλωτή και θα δικαστεί ως ενήλικας, οι οποίοι κάνουν λόγο για “αυτοάμυνα” του νεαρού ακροδεξιού.

Ο Τραμπ συγκεκριμένα δήλωσε πως “Προσπάθησε [ο Ρίτενχαους] να τους ξεφύγει και μετά έπεσε και τότε του επιτέθηκαν πολύ έντονα. Νομίζω πως είχε μεγάλη ανάγκη, θα τον είχαν πιθανόν σκοτώσει. Οι έρευνες ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη”. Η δήλωση ήρθε λίγο πριν την επίσκεψη του προέδρο στην Κενόσα την Τρίτη, όπου σημειώνονται συνεχείς διαδηλώσεις μετά από το περιστατικό βίας σε βάρος του αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ, που πυροβολήθηκε πισώπλατα 7 φορές από αστυνομικό. Ο Τραμπ βρέθηκε μεταξύ άλλων με εκπροσώπους των αστυνομικών, όχι όμως και με την οικογένεια του Μπλέικ, που έχει μείνει παράλυτος μετά τους πυροβολισμούς, καθώς επιθυμία της ήταν η παρουσία δικηγόρων κατά τη συνάντηση.

Σε συνέντευξη τύπου του, ο Τραμπ αρνήθηκε ότι υποδαυλίζει τις εντάσεις με την επίσκεψή του στην Κενόσα, στην οποία αντιτάσσονται ο δήμαρχος της πόλης καθώς και ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν, ο δημοκρατικός Τόνι Έβερς, που ωστόσο χρησιμοποιεί κι ο ίδιος κατασταλτικές μεθόδους κατά των διαδηλωτών, καλώντας την Εθνοφρουρά. Σύμφωνα με τον Τραμπ, το βασικό πρόβλημα είναι “το αριστερόστροφο κήρυγμα” σε σχολεία και πανεπιστήμια, όπου “πολλοί νέοι Αμερικανοί διδάσκονται ψέματα, σύμφωνα με τα οποία η Αμερική είναι μια κακή χώρα γεμάτη ρατσισμό”. Αντίθετα ο ίδιος υποστήριξε πως με την επίσκεψή του στην Κενόσα θα “αυξήσει την αγάπη και το σεβασμό προς τη χώρα μας”. Βασικός στόχος του είναι φυσικά να συσπειρώσει τους οπαδούς του στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, που ανήκει στις κρίσιμες πολιτείες οι οποίες παραδοσιακά κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα (swing states) του Νοεμβρίου. To 2016, o Τραμπ είχε καταφέρει με μια οριακή διαφορά 0,77% από την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον να διασφαλίσει τους εκλέκτορες του Ουισκόνσιν και ως εκ τούτου και την επικράτησή του στην προεδρική αναμέτρηση των ΗΠΑ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: