Έφηβος ζητά 1 δις δολάρια από την Apple μετά από λάθος σύλληψη λόγω λογισμικού αναγνώρισης προσώπου

Η Apple αρνείται πως διαθέτει λογισμικό αναγνώρισης προσώπου στα καταστήματά της, δεν απάντησε ωστόσο αν χρησιμοποιεί φωτογραφίες πελατών για την ταυτοποίηση φερόμενων κλεφτών, που ήταν απαρχή της οδύσσειας του νεαρού από τη Νέα Υόρκη.

Κόλαση έχει γίνει η ζωή ενός εφήβου από τη Νέα Υόρκη, αφού όπως υποστηρίζει, η λανθασμένη ταυτοποίησή του ως κλέφτη από σύστημα αναγνώρισης προσώπου της εταιρείας οδήγησε σε λανθασμένη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την αγωγή 1 δις δολαρίων που κατέθεσε τη Δευτέρα ο νεαρός Ουσμάν Μπαχ, κάποιος έκλεψε το δίπλωμά του, που δεν είχε φωτογραφία και στη συνέχεια το επέδειξε όταν πιάστηκε να κλέβει προϊόντα αξίας 1200 δολαρίων από κατάστημα της Apple στη Βοστώνη.

Ο νεαρός υποστηρίζει πως όταν ο κλέφτης παρουσιάστηκε ψευδώς ως Μπαχ, τα συστήματα ασφαλείας της Apple τον φωτογράφησαν και τον συνέδεσαν λανθασμένα με τις προσωπικές πληροφορίες του ίδιου του Μπαχ. Έτσι, όταν ο ίδιος δράστης διέπραξε κι άλλες κλοπές, η Apple ταυτοποήσε το Μπαχ ως εγκληματία.

Όλ’ αυτά ενώ ο ίδιος δεν έχει πάει ποτέ του στη Βοστώνη, ενώ βρισκόταν σε χορό στη Νέα Υόρκη τη μέρα της κλοπής. Ο Μπαχ συνελήφθη στις 29 του περασμένου Νοέμβρη. Όταν ένας από τους αστυνομικούς είδε το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος  κατάλαβε ότι ο κλέφτης δεν έμοιαζε με τον έφηβο. Τότε ο αστυνομικός είπε στον Μπαχ πως τα συστήματα της Apple έχουν σύστημα αναγνώρισης προσώπου κι έτσι ξεκίνησαν οι περιπέτειές του.

Η Apple αρνήθηκε πως χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης προσώπων στα καταστήματά της, αρνείται όμως ν’ απαντήσει αν αποθηκεύει φωτογραφίες ανθρώπων κι αν τις χρησιμοποιεί για ταυτοποίηση ατόμων που υποψιάζεται για διάπραξη κλοπών στα καταστήματά της.

Οι συνέπειες για τον Μπαχ πάντως ήταν πολύ σοβαρές. Ο ίδιος έχασε εξετάσεις στο πανεπιστήμιο και αναγκάστηκε να απουσιάσεις πολλές μέρες από τη σχολή, επειδή κλήθηκε σε διάφορες πολιτείες για να απαντήσει στις κατηγορίες κλοπής που του αποδόθηκαν. Ο ίδιος ζει με το διαρκή φόβο της σύλληψης, καθώς ναι μεν Νέα Υόρκη, Ντέλαγουερ και Μασαχουσέτη έχουν σταματήσει τη δίωξη εναντίον του, όχι όμως και η πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ.

Με πληροφορίες από Gizmodo

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: