“Έχουμε ήδη υποψήφιο για νόμπελ λογοτεχνίας 2020” – Το ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας τρολάρει το Μαργαρίτη Σχοινά (VIDEO)

Καυστικά σχολίασε το ΚΚΕΙ την εμφάνιση του αντιπροέδρου της Κομισιόν στην ισπανική τηλεόραση, που προσπάθησε να ενισχύσει το πληγωμένο κύρος της ΕΕ λόγω των χειρισμών της στην πανδημία.

Ενώ τα ποσοστά δημοφιλίας της ΕΕ κατακρημνίζονται, εν μέσω πανδημίας, κυρίως στις χώρες της Ευρώπης που έχουν δοκιμαστεί περισσότερο, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, οι αξιωματούχοι της ένωσης προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο και να ξαναζεστάνουν τη σούπα του “κοινού ευρωπαϊκού μας σπιτιού” με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Ένας από αυτούς και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, που μιλώντας στην ισπανική τηλεόραση, αναφέρθηκε στις “κοινές αξίες και αρχές” των μελών της ΕΕ, όπως ας πούμε, το να παρακρατάει μια χώρα ιατρικό υλικό της άλλης στα σύνορα ή να ζητούνται νέα μνημόνια για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας.

“Δε συμμερίζομαι αυτή την ανάλυση, ότι η Ευρώπη θα βγει αποδυναμωμένη από αυτή την κρίση. Η ιστορία των ευρωπαϊκών κρίσεων μας διδάσκει ότι τα συστήματά μας χρειάζονται λίγη κρίση για να αντιληφθούμε ότι οι Ευρωπαίοι έχουμε μόνο τους άλλους Ευρωπαίους στο πλευρό μας. Στις δυσκολίες, πάντα κανείς ζητά τη στήριξη της οικογένειας. Αυτό θα γίνει και τώρα επίσης. Όταν βγούμε από αυτό θα αντιληφθούμε ότι έχουμε πολύ περισσότερα κοινά εργαλεία, πολλές περισσότερες αλληλεξαρτήσεις, έχουμε κοινές αξίες, κοινές αρχές και θα πάμε μπροστά όλοι μαζί”.

Το αφήγημα του Σχοινά σχολιάζει σκωπτικά το ΚΚΕΙ στο τουίτερ, χρίζοντας τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν… υποψήφιο για το φετινό νόμπελ λογοτεχνίας:

Έχουμε ήδη υποψήφιο για το βραβείο νόμπελ λογοτεχνίας το 2020: το Μαργαρίτη Σχοινά, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικό στις διηγήσεις μυθοπλασίας.

https://twitter.com/_PCTE_/status/1250814658031890434

Θα γίνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς ο τρίτος Έλληνας νομπελίστας μετά από 31 χρόνια; Σίγουρα η προσπάθεια του γι’ αυτό είναι συγκινητική και ελπίζουμε να κερδίσει σύντομα τη διεθνή αναγνώριση που της αξίζει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: