Δυναμική παρουσία του ΚΚΕ στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στο Παρίσι – Άγρια καταστολή της κυβέρνησης Μακρόν

“Πρώτη Μάη των εργατών – Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την οριστική νίκη των λαών.”

Με μεγάλες και δυναμικές πορείες τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά χιλιάδες Γάλλοι στην πρωτεύουσα και σε πολλές πόλεις της χώρας, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική του Μακρόν. Η γαλλική κυβέρνηση με τη σειρά της, απάντησε στη δυσαρέσκεια με το γνώριμο όπλο της, δηλαδή τη βία και την καταστολή των αστυνομικών οργάνων. Μόνο στο Παρίσι παρατάχθηκαν 7.400 αστυνομικοί, που προχώρησαν σε 9.016 και 165 προσαγωγές, ενώ εκταταμένη υπήρξε και χρήση δακρυγόνων, μεταξύ άλλων και κατά του γενικού γραμματέα της CGT, όπως καταγγέλλει η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ομοσπονδία της χώρας. Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ ομάδων των “black bloc” και αστυνομίας, με την τελευταία ουσιαστικά να προεξοφλεί επεισόδια από χθες, εν είδει αυτοεκπληρούμενης προφητείας.

Κλειστά παρέμειναν τα καταστήματα της περιοχής, ενώ ένταση επικράτηση γύρω από το πολυτελές εστιατόριο “La Rotonde” που αποκλείστηκε, ώστε να μην καταστραφεί, όπως το Fouquet που είχε πυρποληθεί στις 16 Μάρτη. Πρόκειται για το εστιατόριο όπου ο Μακρόν είχε γιορτάσει το β’ γύρο των εκλογών πριν 2 χρόνια.

Το παρών έδωσαν και δυνάμεις του ΚΚΕ στη συγκέντρωση του Παρισιού, με τις σημαίες τους και με ένα μεγάλο πανό, όπου αναγράφονταν στα γαλλικά: “Πρώτη Μάη των εργατών – Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την οριστική νίκη των λαών. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας”.

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη του περιοδικού για το φωτογραφικό υλικό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: