Δωμάτια – κουτιά δύο τετραγωνικών προς ενοικίαση στη Βαρκελώνη

Τα κλουβιά αυτά κάθε άλλο παρά δωρεάν είναι, καθώς κοστίζουν 250 ευρώ το μήνα, ενώ για την ενοικίασή τους απαιτείται μηνιαίο εισόδημα άνω των 450 ευρώ.

Μπορεί τα δωμάτια – κάψουλες να ήταν κάτι που ως τώρα γνωρίζαμε μόνο στην Ιαπωνία ή σε κάποια αεροδρόμια, όπου πρόσφεραν ολιγόωρη ανάπαυση στους ταξιδιώτες, ωστόσο φαίνεται πως αυτή η τάση φτάνει και στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, μια πόλη όπου το πρόβλημα στέγασης λόγω των υψηλών ενοικιών αλλά και της έκρηξης του airbnb έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Έτσι λοιπόν στην καταλανική πρωτεύουσα μια εταιρεία προσφέρει διαμερίσματα δύο τετραγωνικών σε μορφή κόγχης, απευθυνόμενο κυρίως σε νέους 25-45 ετών που δεν μπορούν ν’ αντεπεξέλθουν στα αστρονομικά ενοίκια. Στα σπίτια αυτά υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι και κόγχες στις οποίες μπορούν να κοιμούνται οι ενοικιαστές. Η υπεύθυνη προώθηση του λεγόμενου σχεδίου “Haibu 4.0” Βικτόρια Σερντάν προσπαθεί μάλιστα να παρουσιάσει τα “πλεονεκτήματα” του νέου τρόπου κατοικίας, λέγοντας πως αντί να μοιράζονται χώρο με 4 ή 5 άτομα, όπως συνέβαινε ως τώρα, θα μπορούν να έχουν το δικό τους χώρο.

Τα κλουβιά αυτά κάθε άλλο παρά δωρεάν είναι, καθώς κοστίζουν 250 ευρώ το μήνα, ενώ για την ενοικίασή τους απαιτείται μηνιαίο εισόδημα άνω των 450 ευρώ. Σύμφωνα με τη δήμαρχα Άντα Κολάου δεν έχει λάβει κανένα αίτημα αδειοδότησης για αυτά τα δωμάτια ενώ πρόσθεσε πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως κατοικίες. Παρόλαυτα η εταιρεία δηλώνει πως έχει ήδη λάβει 700 αιτήσεις για περισσότερες πληροφορίες και γύρω στις 100 αιτήσεις, με τους πρώτους 14 ενοικιαστές να ετοιμάζονται για την μετακόμιση στην τρύπα τους -κυριολεκτικά- στο τέλος του μήνα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: