Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ αφροαμερικάνος ακτιβιστής, που είχε προσπαθήσει να αποκαθηλώσει ρατσιστικό σύμβολο

Ο ακτιβιστής Muhiyidin d’Baha είχε προσπαθήσει πριν λίγους μήνες στο Τσάρλεστον να αρπάξει και να κατεβάσει το ρατσιστικο σύμβολο της σημαίας του Νότου. Τις προάλλες πυροβολήθηκε εν ψυχρώ καθώς επέβαινε στο ποδήλατό του, στη Νέα Ορλέανη από “άγνωστους” που δεν συγχώρεσαν την “προσβολή”.

Πριν από λίγους μήνες ο ακτιβιστής Muhiyidin d’Baha, μέλος της κίνησης “Black Lives Matter”, είχε προσπαθήσει κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Τσάρλεστον να αρπάξει από τους ακροδεξιούς και να αποκαθηλώσει τη σημαία των Νοτίων (κατά τον αμερικάνικο εμφύλιο) που είναι σύμβολο της “λευκής υπεροχής” και των ρατσιστικών ιδεών που θεωρούν τους Αφρο-αμερικάνους πλάσματα ενός κατώτερου θεού.

Με την ενέργειά του αυτή, που έγινε στο πλαίσιο της απόκρουσης από διαδηλωτές ρατσιστικών-φασιστικών προκλήσεων, ο Muhiyidin d’Baha είχε γίνει σύμβολο για το αντιφασιστικό κίνημα, ταυτόχρονα όμως μπήκε στο στόχαστρο ακροδεξιών οργανώσεων.

Τις προάλλες ο Muhiyidin d’Baha πυροβολήθηκε θανάσιμα σε δρόμο της Νέας Ορλεάνης, καθώς επέβαινε στο ποδήλατό του. Προφανώς κάποιοι δεν μπορούσαν να ξεχάσουν την “προσβολή” απέναντι στα ρατσιστικά σύμβολά τους και το ξεπλήρωσαν δολοφονώντας τον εν ψυχρώ.

Η αστυνομία θεωρεί προς το παρόν ανεξακρίβωτα τα κίνητρα της δολοφονίας και δε θα ήταν καθόλου απίθανο να επιχειρεί να συγκαλύψει την υπόθεση και τους γνωστούς-άγνωστους δράστες. Οι ρατσιστικές οργανώσεις στις ΗΠΑ αποτελούν άλλωστε (παρα)κράτος εν κράτει κι έχουν εξασφαλισμένη ασυλία, ιδίως μετά την εκλογή της κυβέρνησης Τραμπ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: