Διπλάσιες ποινές στους μετανάστες των γκέτο θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση της Δανίας

Η δανική κυβέρνηση καταργεί την ισονομία, στο όνομα της απειλής που συνιστούν οι μετανάστες ενάντια στην εθνική σύνθεση του πληθυσμού! Διακηρυγμένος στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να μειώσει το ποσοστό των αλλοδαπών στη χώρα, εξαναγκάζοντάς τους ουσιαστικά σε φυγή.

Χτες, η δανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σύντομα τα δικαστήρια της χώρας θα υποχρεούνται να επιβάλλουν διπλάσιες ποινές για αξιόποινες πράξεις που γίνονται σε συνοικίες με μεγάλη πυκνότητα μεταναστών (γκέτο), σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σημείο της χώρας. Το βασικό σκεπτικό της απαράδεκτης αυτής απόφασης είναι ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η Δανία και η εθνική, πληθυσμιακή σύνθεση των ντόπιων!

Όταν ο Δανός πρωθυπουργός, Λαρς Λέκε Ράσμουνσεν, ρωτήθηκε σχετικά με την κατηγορία πως έτσι ακυρώνει την ισονομία των πολιτών, απάντησε με αφοπλιστικό κυνισμό: “το αναγνωρίζω ανεπιφύλακτα”! Στη συνέχεια πρόσθεσε πως πρόκειται για “δέουσες διακρίσεις στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων”.

Το πιο εξοργιστικό είναι πως ο εκφρασμένος στόχος αυτού του μέτρου είναι η μείωση του ποσοστού των ξένων, που υποτίθεται ότι απειλούν με ‘αλλοίωση’ τον πληθυσμό της Δανίας. Έτσι, παράλληλα με το “καρότο” της υποχρεωτικής εγγραφής των παιδιών των μεταναστών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς -ούτως ώστε να αποτραπεί η “απελπιστική έλλειψη γνώσεων, κατά τα πρώτα σχολικά έτη”, έχουμε μια σειρά μέτρων που παραπέμπουν ευθέως στο κνούτο και το ναζιστικό πρότυπο. Ξεκινάνε από τη μείωση των δικαιούχων κοινωνικών επιδομάτων και φτάνουν ως και την υποχρεωτική κατεδάφιση ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αλλιώς η μείωση του ποσοστού των αλλοδαπών στο σύνολο του πληθυσμού της Δανίας!

Με άλλα λόγια, η δανική κυβέρνηση ποντάρει στα σκληρά μέτρα κατά των μεταναστών, ώστε να τους αποθαρρύνει και να τους αναγκάσει να φύγουν από τη χώρα! Και όλα αυτά, μολονότι αναγνωρίζεται το σχετικά χαμηλό ποσοστό μη δυτικών μεταναστών στη χώρα, και πως οι αιτήσεις για άσυλο σημείωσαν ιστορικό χαμηλό των τελευταίων εννιά χρόνων…

Η εξαγγελία αυτού του μέτρου έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του Venstre, του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Κόμματος, όπως της Μπίρτε Ρεν Χόρνμπεχ, πρώην υπουργού Ενσωμάτωσης Μεταναστών, που κάνει λόγο για “ακατανόητη απόφαση” και “εισαγωγή καθεστώτος εξαίρεσης”. Παρόλα αυτά φαίνεται να έχει την έγκριση της αντιπολίτευσης και να είναι μια προσπάθεια των Φιλελεύθερων να καλύψουν το δημοσκοπικό προβάδισμα της Αντιπολίτευσης εν όψει των εκλογών που αναμένεται να γίνουν το 2019.

Οι σοσιαλδημοκράτες είχαν κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα δύο εβδομάδες πριν, απαιτώντας την κατάργηση του δικαιώματος ασύλου σε δανικό έδαφος, ενώ η επικεφαλής του κόμματος, Μέτε Φρέντρικσεν, πρότεινε ως σχέδιο την εγκατάσταση όλων των προσφύγων που φτάνουν στα σύνορα, σε στρατόπεδα στην Αφρική! Αυτή η προγραμματική θέση -που είχε προεκλογικό χαρακτήρα- επικροτήθηκε από το Λαϊκό Κόμμα (DF), που την περασμένη βδομάδα διενήργησε διαδικτυακό δημοψήφισμα για το αν οι γυναίκες-μετανάστριες από τη Σομαλία εμπλουτίζουν τη Δανία ή αποτελούν βάρος για την οικονομία της…

Αυτή τη στιγμή, το πιο πιθανό σενάριο είναι μια μετεκλογική συνεργασία των σοσιαλδημοκρατών με το DF, καθώς παρατηρείται “κοινότητα αξιών” μεταξύ τους. Την ίδια στιγμή, οι περιβόητες “ευρωπαϊκές αξίες” θριαμβεύουν στη Δανία, θυμίζοντας ολοένα και περισσότερο τη ναζιστική ιδεολογία και θεωρώντας παρωχημένες πια έννοιες όπως η ισονομία…

Με πληροφορίες από Frankfurter Rundschau

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: