Διώχνει τους Κουβανούς γιατρούς από τη Βραζιλία ο ακροδεξιός Μπολσονάρου

Το μπαλάκι στην κουβανική πλευρά επιχειρεί να ρίξει ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, που έθεσε απαράδεκτους όρους, όπως την υποβολή των γιατρών σε νέες εξετάσεις, για τη συνέχιση του προγράμματος “Περισσότεροι γιατροί” στη χώρα.

Την απόσυρση των χιλιάδων Κουβανών γιατρών από τη Βραζιλία ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κούβας, μέσω του υπουργείου Υγείας, μετά τα “περιφρονητικά και απειλητικά σχόλια” του προέδρου Μπολσονάρου σε βάρος τους.  Πιο συγκεκριμένα, ο ακροδεξιός νεοεκλεγείς Βραζιλιάνος πρόεδρος αμφισβήτησε την κατάρτιση των φημισμένων σε όλο τον κόσμο Κουβανών γιατρών, επιτρέποντάς τους να μείνουν μόνο αν υποβληθούν σε “τεστ ικανότητας”, αν το σύνολο του μισθού τους πηγαίνει σε εκείνους κι όχι “στη δικτατορία” όπως χαρακτήρισε την πρόσφατα εκλεγμένη κουβανική κυβέρνηση, και αν τους δοθεί η “ελευθερία” να φέρουν τις οικογένειές τους. Μάλιστα, επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στην Κούβα, λέγοντας πως “δυστυχώς” η χώρα “δεν αποδέχτηκε”, όπως φυσικά κάθε ανεξάρτητο κράτος στη θέση της.

Με τον τρόπο αυτό, ο Μπολσονάρου διώχνει από τη χώρα πάνω από 11.000 γιατρούς, που βρίσκονταν στη χώρα από το 2013 στα πλαίσια του προγράμματος “Περισσότεροι γιατροί”, και που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε φτωχές και απομονωμένες γωνιές της αχανούς χώρας της Νοτίου Αμερικής. Με τον τρόπο αυτό βαθαίνει κι άλλο την ταξική αναλγησία της διακυβέρνησής του, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο ίδιος απείλησε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της Βραζιλίας με την Κούβα. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: