“Δικαιοσύνη για το Ντιέγκο” – Χιλιάδες οπαδοί του Μαραντόνα διαδήλωσαν ζητώντας διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τους γιατρούς του Μαραντόνα για αμέλεια και λάθη, ενώ σε βάρος τουλάχιστον επτά μελών της ιατρικής του ομάδας διεξάγονται έρευνες.

Πάνω από δυο μήνες μετά το θάνατό του, ο Ντιέγκο Μαραντόνα εξακολουθεί να κατεβάζει στους δρόμους χιλιάδες συμπατριώτές του στην Αργεντινή, όχι για να πανηγυρίσουν κάποιο τίτλο ή να θρηνήσουν για την πρόωρη απώλειά του, αλλά για να ζητήσουν την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Νοέμβρη 2020.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, ντυμένοι στα χρώματα της Εθνικής Αργεντινής και κρατώντας φωτογραφίας και ομοιώματα του ποδοσφαιριστή, μαζί με πλακάτ όπως έγραφαν “Δεν πέθανε, τον σκότωσαν” και “Δικαιοσύνη για το Ντιέγκο. Δίκη και τιμωρία για τους ενόχους”.

Επικεφαλής της πορείας ήταν η πρώην σύζυγος του Μαραντόνα, Κλάουντια Βιγιαφάνιε, μαζί με τις δυο μεγαλύτερες κόρες του. Στη διάρκεια της πορείας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης σύγκρουσης με την αστυνομία. Οι διαδηλωτές κατηγορούν τους γιατρούς του Μαραντόνα για αμέλεια και λάθη, ενώ σε βάρος τουλάχιστον επτά μελών της ιατρικής του ομάδας διεξάγονται έρευνες. Λίγες μέρες πριν το θάνατό του, στις 3 Νοέμβρη, ο Μαραντόνα είχε χειρουργηθεί, φαινομενικά τουλάχιστον με επιτυχία στον εγκέφαλο, πριν τον προδώσει η καρδιά τους στα τέλη του ίδιου μήνα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο ποδοσφαιριστής, είχε μια σειρά προβλημάτων στο συκώτι, τα νεφρά και την καρδιά, προφανώς κι ως αποτέλεσμα των πολυετών του καταχρήσεων.

Την περασμένη Δευτέρα, το ιατρικό συμβούλιο της εισαγγελίας του Μπουένος Άιρες συνεδρίασε για να μελετήσει τις συνθήκες θανάτου του Μαραντόνα, με βασικούς υπόπτους να θεωρούνται ο νευροχειρουργός του Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσάτσοφ και ο ψυχολόγος Κάρλος Ντίας. Αν κριθούν ένοχοι, η ποινή τους μπορεί να ανέλθει ακόμα και σε 15 χρόνια φυλάκισης.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: