Διαλύουν το γερμανικό τουρισμό και την οικονομία – Μεγάλες απεργίες σε αεροδρόμια της χώρας

Βασικά αιτήματα είναι η αύξηση των μισθών και η ομοιογενοποίηση των αμοιβών σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Συμβαίνει και στις «καλύτερες ευρωπαϊκές οικογένειες». Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στη Γερμανία, καθώς το προσωπικό ασφαλείας των αεροδρομίων απεργεί προειδοποιητικά σε οχτώ αεροδρόμια της χώρας. Περίπου 220.000 επιβάτες επηρεάζονται από ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Αμβούργου, της Λειψίας, της Δρέσδης, του Αννόβερου και άλλων πόλεων.

Αιτήματα των συνδικάτων είναι η αύξηση των μισθών για τους 23.000 εργαζόμενους στον κλάδο καθώς και η ενιαία αμοιβή για όλους τους εργαζόμενους, ενώ ως τώρα οι μισθοί έχουν μεγάλη διαφοροποίηση ανάλογα με την περιοχή, με εκείνους της Ανατολικής Γερμανίας να λαμβάνουν τους χαμηλότερους.

Την περασμένη εβδομάδα είχαν γίνει αντίστοιχες απεργίες στα αεροδρόμια του Βερολίνου, του Ντύσελντορφ, της Κολωνίας και της Στουτγγάρδης, ενώ σύμφωνα με τα συνδικάτα οι εργοδότες μέχρι στιγμής δεν έχουν κατεβάσει καμία πρόταση προς διαπραγμάτευση, κάτι που προμηνύει ένταση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, με αντίστοιχη όξυνση της ρητορικής για υπονόμευση της γερμανικής οικονομίας από τις “μαξιμαλιστικές” διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Με πληροφορίες από zeit.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: